Timočka Timočka
Početna / Vesti / Potpisani ugovori o dodeli bespovratnih sredstava
Opština — Zaječar

Potpisani ugovori o dodeli bespovratnih sredstava

U velikoj sali Gradske uprave zaječarske preduzetnice koje su uspešno završile obuku iz inovativnog preduzetništva i biznis planiranja potpisale su ugovor sa lokalnom samoupravom, o dodeli bespovratnih, novčanih sredstava.

Za obuku u okviru projekta „FemIno” prijavilo se 107 žena, obuku je uspešno savladalo 59 preduzetnica, a one koje su imale najbolje biznis planove i inovativne ideje potpisale su ugovore, na osnovu kojih će dobiti bespovratna sredstva.

Zaječarske preduzetnice je u ime grada i gradonačelnika Zaječara, pozdravila Marina Milić, zamenica gradonačelnika, koja je ovom prilikom rekla da je svrha projekta povećanje broja žena u ulozi vlasnica i osnivača malih i srednjih preduzeća, kao i podizanje društvenih svesti o značaju povećanja broja žena u poslovnom ambijentu.

Projekat je realizovan na području grada Zaječara i 41-og sela. Glavne aktivnosti projekta su obuka i finansijska podrška, kao i sam mentoring u realizaciji inovativnih preduzetničkih ideja. Za obuku se prijavilo 107 žena, od kojih je obuku uspešno završilo 59, pravo na subvencije je ostvarilo 26 žena u ukupnom iznosu od 3.989.474,00 dinara. U ovom projektu je učestvovalo pet novoosnovanih preduzetničkih radnji, od kojih je jedna radnja novoosnovana na teritoriji sela Glogovica.

„U cilju razmene preduzetničkog duha i razmene iskustva, biće organizovani časovi u srednjim i stručnim školama sa najmanje 60 devojčica, a časove će držati neke od žena koje su ostvarile pravo na subvencije”, istakla je Milić.

Saša Ivanović, pomoćnik gradonačenika Zaječara je dodao da će se u narednom periodu raditi na osnaživanju ženskog preduzetništva i već naredne godine će se osmisliti neki novi projekti koji će pomoći u razvoju ženskog preduzetništva kako u gradu tako i u zaječarskim selima.

Projekat „FemIno” realizuje Grad Zaječar uz finansijsku podršku kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj Nenada Popovića.

Možda će Vas zanimati

Zaječar — Opština — Centar

GU Zaječar: Kancelarija za dozvole za kretanje u vreme policijskog časa u Zaječaru

Gradska uprava Zaječar će, u saradnji sa Centrom za socijalni rad, od utorka, 7. aprila …

Ustanička ulica u Zaječaru

Vedro i sunčano u Zaječaru, najviša dnevna temperatura do 15 stepeni

U Srbiji jutro sveže, ponegde sa slabim prizemnim mrazem. Tokom dana pretežno sunčano. Vetar slab …

Komentari

avatar
  Pretplati se  
Obavesti o

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica