DruštvoZdravljeRajačka škola zdravlja: U dve kolone na virus COVID-19

Rajačka škola zdravlja: U dve kolone na virus COVID-19

Rajačka škola zdravlja: O korona virusu

Jučerašnji dan, 31 mart 2020. godine, bio je najgori dan u Srbiji otkad je počela epidemija korona virusa. U epidemiološkom biltenu najveći broj obolelih – 900, kao i umrlih, 7 novih slučajeva. Ali nije samo po tome značajan taj datum. Tog dana su se dogodile dve stvari, održane su dve konferencije na kojima se jasno uočilo da na COVID-19, nastupamo u dve kolone: jednu čine lekari i medicina kao znanje i stručno iskustvo, a drugu političari koji imaju moć i novac.

Glavni doktor je na konferenciji za štampu u 15 časova, dr Goran Stevanović, direktor Instituta za zarazne bolesti, u tri rečenice proglasio da je upravo taj 31. mart najgori dan, da nema šta više da kaže i da napušta konferenciju i odlazi da se bori protiv virusa, ne propuštajući priliku da proglasi da je narod glavni krivac za poraz u borbi protiv nadmoćnog, nemilosrdnog, surovog virusa COVID-19.

Na drugoj konferenciji za štampu, ministar finansija Siniša Mali obavestio je skup da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić ne oseća dobro, pa će on predložiti, verovatno poslednju mogućnost u borbi protiv virusa COVID-19 – PET MILIJARDI EVRA, uz dodatak poklona narodu, povišenje plata, i simbolične svote novca radi poboljšanja kvaliteta života narodu koji je u izolaciji pod policijskim nadzorom, pod policijskim časom koji će se i produžiti „ako se tako nastavi“, ako COVID-19 i dalje napreduje i kosi narod, koji se ne snalazi najbolje u svemu što ga je snašlo.

Zaista veliki novac je ponuđen za pobedu nad virusom korona, oko 70 miliona evra po glavi. Eto, po nekoj računici, toliko košta ljudski život u Srbiji! Na kraju, politika, kao ni lekari nisu propustili priliku za proglašenje krivca za poraz. Krivac je NAROD, nedisciplinovan, neodgovoran i neprosvećen.

Kada se sve svede i sabere što je tog dana ponuđeno za borbu protiv korona virusa, očigledno je da ni to nije dovoljno, jer će se koliko narednog dana pokazati da COVID-19 i dalje napreduje, najavljujući time da se ulazi u jednu novu fazu epidemije – borbu za opstanak pojedinca i naroda. Veliki Dravin kada je izučavao opstanak vrsta na ostrvu Galapagos u Tihom okeanu, zaključio je da je za opstanak neke vrste potrebno da su jedinke te vrste zdrave i da imaju sreću.

Neće svako u epidemiji virusa COVID-19 oboleti i umreti. Zdravlje je mudrost tela nekog pojedinca da ne oboli, a sreća da se ne nađe na putu korona virusa ili vešto izbegne susret s njim i udahne ga u svoje telo.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

3 KOMENTARA

  1. Ne kosta zivot u Srbiji oko 70 miliona evra, vec je tu negde do 5 marke za vecinu. U ocajnom smo stanju, a kako izgleda ovaj virus ce nas dokusuriti

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

3 KOMENTARA

  1. Ne kosta zivot u Srbiji oko 70 miliona evra, vec je tu negde do 5 marke za vecinu. U ocajnom smo stanju, a kako izgleda ovaj virus ce nas dokusuriti

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Društvene mreže

24,195PratilacaLajkuj
4,189PratilacaZaprati
1,251PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub