VideoObrazovni kanal „e-učim” o drumskom saobraćaju

Obrazovni kanal „e-učim” o drumskom saobraćaju

Obrazovni kanal „e-učim” o drumskom saobraćaju

U ovom članku vam predstavljamo obrazovni YouTube kanal „e-učim” namenjen učenju u području rada drumski saobraćaj. Kao takav je podržan od strane Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja i Zajednice saobraćajnih škola Srbije.

YouTube kanal „e-učim” osnovan je u septembru 2020. sa idejom da učenicima i nastavnicima saobraćajnih škola u Srbiji i šire, pruži dodatni materijal za učenje. Pokazalo se da je „e-učim” sasvim odgovarajuća forma prilagođena onlajn učenju, naročito kada su škole već posle mesec i nešto dana zatvorene zbog pandemije korna virusa.

„Započeli smo emitovanje časova za devet predmeta saobraćajne struke drumskog saobraćaja u potpunosti prateći plan i program tih predmeta. Trenutno na kanalu imamo dostupnih 206 časova iz premeta Saobraćajni sistemi (I razred), Motorna vozila (II razred), Saobraćajna infrastruktura (II razred), Regulisanje i bezbednost saobraćaja (II razed), Saobraćajna infrastruktura (III razred), Regulisanje i bezbednost saobraćaja (III razed), Organizacija prevoza (IV razred), Regulisanje saobraćaja (IV razred) i Garaže, servisi i parkirališta (IV razred). U drugom polugodištu nastavljamo sa predmetima koji su na listi, a od sledeće školske godine počinjemo sa novim predmetima. Na taj način kroz godinu-dve dana želimo da kompletiramo kolekciju stručnih predmeta drumskog saobraćaja koja doslovno prati instrukcije Ministarstva, odnosno usvojene planove i programe i koja će u svakom trenutku i dogoročno biti dostupna i učenicima i nastavnicima”, kaže Biljana Kordić, pokretač i idejni tvorac projekta „e-učim”.

Sa realizacijom onlajn nastave na kanalu „e-učim” započeli su diplomirani inžinjeri saobraćaja Biljana Kordić i Dejan Milanović, a potom su im se pridružili Tanja Arsić i Dragan Panić.

Otvorena je i plej-lista za predškolce pod nazivom „Saobraćajne mozgalice”, što se pokazalo kao veoma interesantno širokoj publici.

„Ideja nam je da kroz kratke testove i objašnjenja podignemo nivo edukacije predškolaca kod nas i omogućimo, kako vaspitačima u vrtićima, tako i roditeljima da povremeno sa decom obnove, odnosno dopune znanja i time utiču na njihovo bezbednije učešće u saobraćaju. Namera nam je da kanal ’e-učim’ proširimo i na drugu publiku sa adekvatnim programom. Naziv kanalu smo dali upola u šali ’eeee-(moram da) učim’ znajući koliko srednjoškolci u velikom broju slučajeva nisu baš spremni da uče, ali i naravno misleći na elektronsko učenje. Nadamo se da ćemo ovim kanalom doprineti raznovrsnijem i dostupnijem znanju iz oblasti drumskog saobraćaja najširoj populaciji ljudi u Srbiji, ali i šire (obzirom da za sada imamo pratioce u Bosni o Hercegovini, Crnoj Gori i Severnoj Makedoniji)”, ističe Kordić.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Društvene mreže

23,058PratilacaLajkuj
3,817PratilacaZaprati
1,278PratilacaZaprati
113PratilacaBaci sub
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx
()
x