Timočka Timočka
Početna / Društvo / Zdravlje / Rajačka narodna škola zdravlja: Edukativne potrebe, edukativna dijagnoza, edukativna terapija
Rajačka škola zdravlja: O korona virusu

Rajačka narodna škola zdravlja: Edukativne potrebe, edukativna dijagnoza, edukativna terapija

Sintagme su sačinjene prema sličnim u kliničkoj medicini, iz prostog razloga da bi se zdravstveno vaspitanje približilo i postalo interesantno lekarima kliničarima.

U vezi s tim, da bi bilo jasnije čitaocima ovih pouka zašto one postoje, Rajačka narodna škola zdravlja ima jedan jedini cilj, a to je da da svakog dana pošalje po jednu zdravstvenu pouku narodu. Za sada upešno ostvaruje taj cilj. Ali, da bi ta pouka nečemu služila ona mora da zadovolji potrebu onih kojima je poslata, da u najprostijem smislu reči zadovolje svoju radoznalost, ali što je mnogo važnije, da pouči sve koji to žele kako da čuvaju i unapređuju život i zdravlje. U vezi virusa COVID-19 – kako da izbegnu infekciju korona virusom.

Rajačka narodna škola zdravlja svakog dana prati kakve su edukativne potrebe naroda, bilo da o njima saznaje iz Izveštaja o epidemiološkoj situaciji Kriznog štaba u vezi korona virusa, iz novina, sa TV, portala, ili, što je najvažnije iz razgovora sa ljudima u vozu, na pijaci, na ulici i na osnovu posmatranja kako se ljudi u vezi zdravlja ponašaju. Na osnovu tih saznanja postavlja se edukativna dijagnoza, a kada se to učini dolazi na red i edukativna terapija.

Edukativne potrebe su veoma dinamična pojava. One rastu i opadaju u zavisnosti od epidiemiološke situacije virusa COVID-19. Sada su veoma porasle u vezi sa polaskom đaka u škole u septembru. Javlja se stotinu pitanja u vezi zaštite od infekcije korona virusom. Odgovori na mnogobrojna pitanja u vezi s tim su edukativna terapija. U edukativnoj terapiji se koriste reči – lekovite reči. Edukativne potrebe, edukativna dijagnoza i edukativna terapija se drugačije zovu – zdravstveno vaspitanje naroda.

Zdravstveno vaspitanje školske dece je osnovna edukativna potreba đaka u svakoj školi koja se može zadovoljiti – ako u školskom programu vaspitanja i obrazovanja postoji nastavna oblast – zdravstveno vaspitanje. Uvrstimo ga u školski program. Učinimo to “Za našu decu”.

Možda će Vas zanimati

Grad Zaječar — COVID-19

Zaječar: Za tri dana, četiri novozaražena koronom

Na osnovu 45 obrađenih uzoraka, u zadnja tri dana, u Zaječaru su potvrđena četiri COVID-19 …

Rajačka škola zdravlja: O korona virusu

Rajačka narodna škola zdravlja: Pred nastupajućim trećim talasom korona virusa

Kovid stručnjaci i zdravstveni administratori u Srbiji uveliko najavljuju novi nalet korona virusa. Prvi znaci …

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx
()
x

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica