Тимочка Тимочка
Почетна / Друштво / Здравље / Рајачка народна школа здравља: Пред наступајућим трећим таласом корона вируса
Рајачка школа здравља: О корона вирусу

Рајачка народна школа здравља: Пред наступајућим трећим таласом корона вируса

Ковид стручњаци и здравствени администратори у Србији увелико најављују нови налет корона вируса. Први знаци су умножавање броја новозаражених и оболелих од корона вируса. Покушавају да охрабре народ тиме што објављују потпуну спремност здравствене службе да прихвати и лечи оболеле. Такве изјаве могу да делују оптимистички и да умирују народ, мада оне нису усмерене ка гашењу епидемије.

Објективно, у бољој смо ситуацији него у марту месецу када је епидемија почела: имамо лек ремдесивир и вакцину, која није у употреби, али је питање дана када ће то бити.

Има нешто што не одговара реалности: активности тзв. антивакцера који оспоравају вредност сваке вакцине и заговарају да свако по својој вољи и опредељењу прими вакцину. И оно најгоре, велики број људи не верује да заиста постоји епидемија вируса COVID-19, већ да је све то што се догађа, само политичка игра глобалиста и центара политичке и економске моћи у свету, са неким недовољно јасним циљем. Ово последње је највећа препрека да се ковиду супротставимо, јер утиче на ефикасност било каквог стручног приступа у спречавању ширења болести и заустављању епидемије и успорава га. Тако, највеће напоре здравствена служба и школовани људи посебно, треба да уложе на активностима здравственог просвећивања народа.

У том смислу, Рајачка народна школа здравља прилаже линк чланка на BBC вебсајту о заштити од инфекције корона вирусом у трећем налету вируса COVID-19.

Можда ће Вас занимати

Рајачка школа здравља: О корона вирусу

Рајачка народна школа здравља: Најзад Институт

Колико год се трудим да својим поукама и порукама о здрављу и вирусу COVID-19 идем …

Рајачка школа здравља: О корона вирусу

Рајачка народна школа здравља: COVID-19 – члан породице?!

Како? Од када? Где? – можда бисте ми забринути поставили питање. У тренутку када број …

Претплатите се
Обавести о
guest
0 Коментара
Уграђене повратне информације
Погледајте све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо Ваше мишљење, оставите коментарx
()
x

Pin It on Pinterest

Одабир писма

Ћирилица Латиница