Video„Vraćaju se rode u Zaječar”: Zaječar – Grad novih generacija

„Vraćaju se rode u Zaječar”: Zaječar – Grad novih generacija

Projekat „Vraćaju se rode u Zaječar”: Zaječar – Grad novih generacija

Mladi bračni parovi u Zaječaru, žele da ostanu i žive u Zaječaru i da ovde proširuju porodicu. Oni ističu da život u manjim sredinama ima prednosti u odnosu na velike gradove.

Bračni par u šetnji sa svojom bebom

Bračni par sa detetom

Dejan Nikolić i Aneta Todorović već godinu dana žive zajedno u Zaječaru i planiraju da osnuju porodicu.

Aneta Todorović i Dejan Nikolić

„S obzirom na proširenje naše porodice krenuli smo da razmišljamo o mnogim stvarima. Tako smo primetili da bi u gradu trebalo da se nalaze više parkova, igrališta, ali i više prodavnica bebi odeće i opreme, u gradu ih je samo dve. Ali, takođe smatramo da grad Zaječar napreduje i planiramo da ostanemo ovde, da proširimo porodicu i da decu školujemo ovde”, ističe mladi par koji očekuje prinovu.

Majka šeta svoju bebu u kolicima

Majka i beba

Danijela Stefanović iz Vratarnice, majka devetomesečne bebe, zadovoljna je životom na selu, kaže da bi trebalo više prodavnica da se otvore, kao i fabrike kako bi mladi imali gde da se zaposle.

Danijela Stefanović

„Za sada nam ništa trenutno ne fali. Jedino da se otvore te nove firme da imamo gde da se zaposlimo, pošto ja ne radim nigde. Živim sa malim detetom, a primanja su mala. Mislim da Zaječar, a i ujedno i zaječarska sela imaju budućnost, tako ću ostati ovde, gde ću odgajati svoje dete”, kaže Danijela Stefanović.

Majka i beba

Bračni par u šetnji sa svojom bebom

U Zaječaru se u 2019. godini porodilo 347 žena, a rođene su 352 bebe, jer je bilo i pet blizanačkih trudnoća. To predstavlja znatno povećanje prirodnog priraštaja u odnosu na 2018. godinu, kada je u Zaječaru rođeno 309 beba i 2017. godinu kada je rođena 321 beba, navodi se u podacima Republičkog Zavoda za statistiku.

Majka hrani svoju bebu

Bebe

Više o ovome, pogledajte u emisiji:

Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane Grada Zaječara. Stavovi izraženi u podržanom medijskom projektu, nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Društvene mreže

23,058PratilacaLajkuj
3,817PratilacaZaprati
1,278PratilacaZaprati
113PratilacaBaci sub
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx
()
x