Timočka Timočka
Početna / Vesti / Humani učenici zaječarske Ekonomske škole uručili poklone đacima ŠOSO „Jelena Majstorović” (FOTO)
Ekonomsko-trgovinska škola Zaječar — Donacija ŠOSO „Jelena Majstorović”

Humani učenici zaječarske Ekonomske škole uručili poklone đacima ŠOSO „Jelena Majstorović” (FOTO)

Humani učenici zaječarske Ekonomsko-trgovinske škole uručili su danas poklone đacima Škole za osnovno i srednje obrazovanje „Jelena Majstorović” u Zaječaru. Sredstva su prikupljena sprovođenjem humanitarne akcije „Više od čaja” u dvorištu škole.

Učenici Ekonomske-trgovinske škole u Zaječaru proveli su jedan školski dan tako što su za vreme velikog odmora prodavali čaj po simboličnoj ceni od 20 dinara po šoljici, kako bi prikupili novac i donirali ga u humanitarne svrhe.

Ekonomsko-trgovinska škola Zaječar — Donacija ŠOSO „Jelena Majstorović”

Prema rečima Sare Milošević, predsednice Đačkog parlamenta „Ekonomsko-trgovinske” škole, ova akcija je organizovana na inicijativu Đačkog parlamenta.

Sara Milošević — predsednica Đačkog parlamenta „Ekonomsko-trgovinske” škole

„Doneli smo poklončiće našim drugarima i drago nam je što smo ih obradovali. U humanitarnoj akciji koju smo organizovali sredinom novembra, prodavali smo čaj i prikupili 5.500 dinara. Čaj smo prodavali za vreme velikog odmora po ceni od 20 dinara. Svim učenicima smo poklonili novogodišnje kape, zvučnike i neke igračke koje će im služiti za zabavu”, rekla je Milošević.

Takođe, Milošević je dodala da im je u planu i organizovanje humanitarnog turnira u košarci.

Ekonomsko-trgovinska škola Zaječar — Donacija ŠOSO „Jelena Majstorović”

Željko Čurović, učenik Škole za osnovno i srednje obrazovanje „Jelena Majstorović” kaže da obožava poklone i vreme praznika.

Željko Čurović — učenik ŠOSO „Jelena Majstorović”

„Ovi drugari su nam doneli poklone od Deda Mraza i hvala im. Najviše mi se dopala kapa i drago mi je što su nam poklonili i zvučnike pa će sada muzika lepo i glasno da se čuje. Srećan sam što smo danas svi tu pa se lepo družimo i zabavljamo”, kazao je Čurović.

Nikoleta Paunović iz sela Vlaole boravi u Domu pri školi i kako je rekla o njoj svi lepo brinu i mnogo toga je naučila.

Nikoleta Paunović — učenica ŠOSO „Jelena Majstorović”

„Dobila sam kapu, igračke i kocke koje ću da koristim dok sam ovde u Domu. Želim da dobijem i neku lepu knjigu. Volim pesmice i bajke”.

Emila Badivuk, direktorka ŠOSO „Jelena Majstorović” zahvalila se na poklonima i uputila apel svima koji mogu da pomognu ovoj deci.

Emila Badivuk — direktorka ŠOSO „Jelena Majstorović”

„Hvala učenicima Ekonomsko trgovinske škole u Zaječaru kao i svim dobrim i humanim ljudima. Pomažu nam brojni donatori i prijatelji škole i na taj način obezbeđujemo maksimalan kvalitet usluga. Učenici naše škole mogu da borave u produženom boravku svakog radnog dana od 9 i 30 do 15 sati i 30 minuta. U Domu su nam smešteni đaci koji se školuju van mesta življenja. Obezbeđena im je stručna pomoć 24 sata , a o zdravlju dece i sprovođenju mera prevencije brinu medicinske sestre. Naravno ovi učenici dobijaju i pomoć pri učenju”, istakla je Badivuk.

Podsetimo, učenici zaječarske Gimnazije su prošle nedelje takođe donirali pakete deci koja pohađaju Školu za osnovno i srednje obrazovanje „Jelena Majstorović” u Zaječaru. Đaci su dobili pidžame, školski pribor i knjige, bojice, društvene igre, a novčana sredstva za kupovinu ovih poklona prikupljena su u humanitarnim akcijama, koje su organizovane početkom novembra.

Možda će Vas zanimati

Grad Zaječar: Statistički podaci o virusu COVID-19

Još jedan slučaj infekcije korona virusom u Zaječaru

U poslednja 72 sata broj pozitivnih na virus COVID-19 povećan je za jednog (1) inficiranog …

Električar na banderi

Radovi na mreži: Sutra bez struje potrošači u Krfskoj ulici u Zaječaru

Zbog radova na mreži sutra, 28. maja, bez napajanja električnom energijom ostaće potrošači u Krfskoj …

Komentari

avatar
  Pretplati se  
Obavesti o

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica