Тимочка КрајинаЗајечар2. „Торлачки сабор” организован у Селачкој

2. „Торлачки сабор” организован у Селачкој

2. „Торлачки сабор” организован у Селачкој

У оквиру „Зајечарског културног лета” у Селачкој код Зајечара синоћ је организована манифестација традиционалног народног стваралаштва, друга по реду, „Торлачки сабор”.

Након дефилеа и заједничког кола приређен је одличан културно-уметнички програм у коме су учествовали КУД-ови из Великог Извора, Рготине, Градскова, Звездана и Гамзиграда.

Током дана организовано је такмичење у кувању гулаша и спортска надметања у надвлачењу конопца, стоном тенису, стоном фудбалу и бацању камена с рамена.

Организатор још једне успешне манифестације је Установа Народно позориште Тимочке Крајине – Центар за културу „Зоран Радмиловић” у сарадњи са Туристичком организацијом и Спортским савезом града Зајечара, као и Месном заједницом Селачка, а покровитељ је Град Зајечар.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,849ПратилацаЛајкуј
4,389ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб