Вести37. Божићни успон на Ртањ

37. Божићни успон на Ртањ

ОПСД „Драган Радосављевић” Зајечар — 37. Божићни успон на Ртањ

Омладинско планинарско-смучарско друштво „Драган Радосављевић” Зајечар и ове године организује традиционални Божићни успон на Ртањ.

Божићни успон на Ртањ, 37. по реду,биће организован у суботу, 11. јануара од стране Омладинско планинарско-смучарско друштво „Драган Радосављевић” из Зајечара.

Окупљање учесника је у јутарњим сатима код мотела „Балашевић” а успон ка врху, према речима организатора, одвијаће се у два правца: јужном и северном страном планине.

Акција почиње у 8 сати и 30 минута, а планирани излазак на врх Ртња је око 13:00 часова.

За успон северном страном полазна тачка је код каменолома „Унимер”, а укупна дужина стазе је 15 километара. Успон траје око 4,5 сата, а висинска разлика је 1.200 метара.

На успон јужном страном креће се из насеља Ртањ, а укупна дужина стазе је 14,5 километара. Успон траје око 3,5 сата, а висинска разлика је 1.000 метара.

Традиционална планинарска акција Божићни успон на Ртањ организује се од 1983. године и сваког јануара на најмистичнијој српској планини окупља планинаре и рекреативце из целе Србије, као и из суседних земаља.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,848ПратилацаЛајкуј
4,398ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб