Timočka Timočka
Početna / Vesti / 5. ZAječarski Simpozijum INterventne Kardiologije od 28. do 30. novembra u hotelu „Stara planina”
5. ZAječarski Simpozijum INterventne Kardiologije

5. ZAječarski Simpozijum INterventne Kardiologije od 28. do 30. novembra u hotelu „Stara planina”

Od 28. do 30. novembra u hotelu „Stara planina” biće održan 5. ZASINK – ZAječarski Simpozijum INterventne Kardiologije, ove godine pod nazivom „Kardiologija u svakodnevnoj kliničkoj praksi”.

U planu su 32 predavanja najeminentnijih kardiologa iz Srbije, Hrvatske, Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, Bugarske i Nemačke. Specijalni gost predavač biće profesor Aleksandr Osiev iz Moskve.

Predsednik Organizacionog odbora, Šef Odeljenja Invazivne kardiologije Prim dr sc med Vladimir Mitov istakao je da će u okviru seminara biti organizovan i direktan prenos kompleksne intervencije iz angio sala Odeljenja Invazivne kardiologije u Zaječaru i Klinike za kardiologiju, Kliničkog Centra u Nišu.

Biće održana i sesija „Expertski okrugli sto” sa prikazima najkompleksnijih operacija pacijenata sa akutnim koronarnim sindromom iz 10 angio sala iz Srbije i inostranstva.

Takođe, ove godine biće obeležen i mini jubilej, 5 godina rada Odeljenja invazivne kardiologije u Zaječaru i peti ZASINK.

Organizatori simpozijuma su Odeljenje invazivne kardiologije Zaječar, SLD – Podružnica Zaječar, Zdravstveni centar Zaječar, Udruženje Kardiologa Srbije, Radna grupa za Koronarografije i Perkutane koronarne intervencije – UK, Podružnica istočna Srbija – UKS, a pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja Republike Srbije, ministra ASS dr Zlatibora Lončara.

Možda će Vas zanimati

Timočka Krajina — COVID-19

Epidemiološka situacija na teritoriji Timočke Krajine – 15.01.2021.

Epidemiološka situacija na teritoriji Timočke Krajine – petak, 15.01.2021.ZAJEČARNa osnovu 58 novoobrađenih PCR i AG …

Timočka Krajina — COVID-19

Epidemiološka situacija na teritoriji Timočke Krajine – 14.01.2021.

Epidemiološka situacija na teritoriji Timočke Krajine – četvrtak, 14.01.2021.ZAJEČARNa osnovu 66 novoobrađenih PCR i AG …

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx
()
x

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica