Вести„Амадеус бенд” и мали Борис обележили почетак 2020. године у Зајечару (ФОТО)

„Амадеус бенд” и мали Борис обележили почетак 2020. године у Зајечару (ФОТО)

Град Зајечар — Нова година 2020

Зајечарци су Нову 2020. годину дочекали на Тргу ослобођења, уз концерт „Амадеус бенда”. Публика је уживала уз многе хитове ове групе, као што су: „100 посто”, „Чија си, ниси”, „Љубав и хемија”, „Оверен”, „Она и ја”, „Када заспиш”, „Није свеједно”, „Лажу те”, „Моја земља” и многи други.

Град Зајечар — Нова година 2020

Град Зајечар — Нова година 2020

Град Зајечар — Нова година 2020

Град Зајечар — Нова година 2020

Такође, присутни су могли да се послуже чајем, грејаним вином, ракијом и пивом, а у поноћ су уживали у спектакуларном ватромету. Свима, који су се у новогодишњој ноћи нашли у центру Зајечара, празнике је честитао градоначелник Зајечара Бошко Ничић.

Бошко Ничић — градоначелник Зајечара

„Драго ми је да сте се скупили у оволиком броју. У ово дивно вече испраћамо стару годину. Током године радили смо колико смо могли и знали. Сви који знају да цене то, поздравиће како садашња градска власт ради. У оваквим условима, успевамо да организујемо концерте, али и да сређујемо школе и да асфалтирамо улице. Зато верујући у вас, оне младе људе који су овде остали и оне који су отишли, а надамо се да ће се вратити, радимо на томе да обезбедимо радна места. Радимо на томе да средимо наш град, да не буде само лидер Тимочке Крајине, него и целе источне Србије”, поручио је Ничић.

Град Зајечар — Нова година 2020

Град Зајечар — Нова година 2020

Град Зајечар — Нова година 2020

Град Зајечар — Нова година 2020

Традиционално после поноћи, градоначелник Ничић са сарадницима посетио је оне који су радили у новогодишњој ноћи, као што су запослени у зајечарском Ургентном центру и царински службеници на граничном прелазу „Вршка Чука”.

Град Зајечар — Гранични прелаз „Вршка Чука” — Нова година 2020

Град Зајечар — Ургентни центар Зајечар — Нова година 2020

Првог дана 2020. године, челници Градске управе Зајечар, посетили су и зајечарско породилиште и прву бебу у овој години. Дечак Борис, трећи син Сандре Ивковић из Зајечара, је прва беба у 2020. години у Зајечару. Борис је дошао на свет 1. јануара у 5:40 сати. Том приликом, заменица градоначелника Марина Милић и помоћник градоначелника Милан Станковић, малом Борису су поклонили златник, а његовој мами поклон. Такође, поклони су уручени и дежурним сестрама и лекарима у зајечарском породилишту.

Градска управа у посети породилишту

Градска управа у посети породилишту

Статистика показује да је Зајечар један од неколико градова у Србији, у коме је у 2019. години дошло до повећања наталитета.

„У Зајечару у 2019. години породило се 347 жена, а рођене су 352 бебе, јер је било и пет близаначких трудноћа. То је у односу на 2018. годину, када је у Зајечару рођено 312 беба, заиста један помак”, истакао је др Драгослав Калиновић.

Присутни су истакли да се надају да ће се овакав тренд наставити и број новорођених Зајечараца у 2020. бити још већи.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,847ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб