Timočka KrajinaBorBor: Meštani gradskih mesnih zajednica narednih dana imaće priliku da iznesu predloge...

Bor: Meštani gradskih mesnih zajednica narednih dana imaće priliku da iznesu predloge za izradu budžeta za narednu godinu

Bor: Meštani gradskih mesnih zajednica narednih dana imaće priliku da iznesu predloge za izradu budžeta za narednu godinu

Nakon obilaska seoskih sredina, narednih dana meštani gradskih mesnih zajednica biće u prilici da sa gradonačelnikom grada Bora, Aleksandrom Milikićem i njegovim saradnicima, razgovaraju i iznesu predloge za izradu budžeta za narednu godinu.

Kako bi se uslovi za život na selu približili kvalitetu života u gradu, problemi vezani za komunalne delatnosti, vodosnabdevanje, infrastrukturu, ali i obrazovanje, zdravstvo, kulturu i sport, mogu se rešavati samo zajedničkom saradnjom.

„Danas smo razgovarali sa meštanima Brezonika i MZ Sever. Drago mi je kada čujem od ljudi da je mnogo toga urađeno a još draže kada čujem ideje i predloge šta još treba uraditi. Putna infrastruktura, kanalizacija, uređenje dečijih igrališta, rešavanje problema sa prelazima preko potoka, proširenje ulične rasvete, samo su neki od predloga koji su se čuli na današnjem sastanku. Mnogo toga smo uradili u prethodnom periodu, ali uradićemo još više. Pravimo plan za narednu godinu kao i plan za naredne tri godine, kako bi poboljšali kvalitet života. Očigledno je da su ova mesta naslonjena na rudnik i da rudarski problemi ovde postoje poslednjih 40 i više godina. Mi ćemo kao grad uvek stati uz naše sugrađane i zajednički ćemo rešavati probleme. Zahtevaćemo od kompanije ’ZiJin’ ili bilo koje druge kompanije koja posluje na teritoriji grada Bora, da poštuje zahteve naših meštana. Promenilo se mnogo, kada je u pitanju teški teretni saobraćaj kroz Brezonik. Veliki deo sabraćaja prebačen je na obilaznicu koja je prošle godine završena. Zahtevaćemo od kompanije ’ZiJin’ da sve svoje kamione preusmere na obilaznicu kako bi rasteretili put koji svakodnevno koriste naši sugrađani. Drago mi je da smo danas imali sastanak koji je pun energije i dobrih predloga. Mi ćemo nastaviti da osluškujemo naše sugrađane i da pravimo budžet za narednu godinu u dogovoru sa njima”, istakao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik grada Bora.

Narednih dana gradonačelnik grada Bora Aleksandar Milikić sa saradnicima obići će i preostale gradske mesne zajednice.

RASPORED:

30.08. MZ Stari centar od 10:00 časova

MZ Staro selište od 11:30 časova

31.08. MZ Novo selište od 10:00 časova

MZ Bakar 11:15 časova

01.09. MZ Rudar od 10:00 časova

MZ Brestovačka banja od 11:15 časova

02.09. MZ Mladost od 10:00 časova

MZ Sloga od 11:15 časova

05.09. MZ Novi centar od 10:00 časova

MZ Metalurg od 11:30 časova

MZ Napredak od 12:30 časova

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Društvene mreže

24,112PratilacaLajkuj
4,150PratilacaZaprati
1,241PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx