Тимочка Тимочка
Почетна / Вести / „Буди здрава – вежбај са нама”: Бесплатни фитнес тренинзи за даме у Зајечару
„Буди здрава – вежбај са нама”: Бесплатни фитнес тренинзи за даме у Зајечару
Фото: Глас спорта

„Буди здрава – вежбај са нама”: Бесплатни фитнес тренинзи за даме у Зајечару

Спортски савез Србије у сарадњи са територијалним спортским савезима, почео је акцију бесплатне рекреације за жене „Буди здрава – вежбај са нама”. Полазници едукације за оперативне тренере, коју је српска “кућа спорта” помогла, укупно њих 100 воде тренинге намењене пре свега женама.

Тако је и у Зајечару, где са заинтересованим дамама раде Тамара Николић и Љиљана Субић, лиценцирани фитнес тренери, које су успешно прошле обуку у оквиру акције Спортског савеза Србије, „Буди здрава – вежбај са нама”. Тренинзи ће махом бити реализовани на Поповој плажи, док ће због погоршања временске ситуације, као што је и у минулом периоду био случај у неколико наврата, бити одржавани у просторијама Фитнес центра „Body fit plus” у Хајдук Вељковој улици, као и на другим локацијама, а о чему ће сви бити благовремено обавештавани.

„Спортски савез Србије се труди да сваке године покрене барем једну нову акцију. Тако смо овај пут одлучили да више пажње посветимо дамама. Жене у спорту не смемо изоставити. Здравље и рекреација су веома битни и верујем да ће овај пројекат допринети побољшању општег стања”, истакао је на почетку пројекта председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек.

И генерални секретар Горан Маринковић, био је задовољан што је пројектат коначно стартовао.

„Драго нам је што негујемо одличне односе са колегама. Тако смо захваљујући Савезу Србије за бодибилдинг, фитнес, бодифитнес и аеробик другу годину заредом стручно усавршавали младе људе. Колеге из територијалних спортских савеза су на својим општинама обезбедили бесплатне термине у халама и реализовали акцију ’Буди здрава – вежбај са нама’. Сада имамо у преко 30 општина широм Србије у којима ће се спроводити рекреација која је потпуно бесплатна, вођена од стране лиценцираних тренера, занимљива и што је веома битно континуирана, поручио је Маринковић и додао да је за спровођење тренинга Спортски савез Србије донирао и струњаче”, рекао је Маринковић.

Током септембра жене су вежбале у Сомбору, Зрењанину, Кањижи, Вршцу, Панчеву, Великој Плани, Краљеву, Врњачкој Бањи, Инђији, Новом Пазару, Бујановцу, Ћуприји, Зајечару, Љубовији, Алексинцу, Крагујевцу, Прокупљу и Чачку, док је у току октобра акција проширена на још 17 општина.

Можда ће Вас занимати

Радијатор, грејање

ЈКСП „Зајечар”: За време “ледених дана” грејање у Зајечару непрекидно

Од суботе, 16. јануара, па док буду трајали ледени дани, ЈКСП „Зајечар” грејаће станове у …

ШВС града Зајечара: Рад припремне групе ПУ „Ђулићи” од понедељка у пуном капацитету

Одлуком Штаба за ванредне ситуације града Зајечара, почев од 18.01.2021. године дозвољава се рад припремне …

Претплатите се
Обавести о
guest
0 Коментара
Уграђене повратне информације
Погледајте све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо Ваше мишљење, оставите коментарx
()
x

Pin It on Pinterest

Одабир писма

Ћирилица Латиница