ВестиДамјан Димитријевић из Зајечара освојио прво место на Дописној математичкој олимпијади у...

Дамјан Димитријевић из Зајечара освојио прво место на Дописној математичкој олимпијади у Београду

Дамјан Димитријевић — 14. Дописна математичка олимпијада у Београду
Фото: ОШ „Љуба Нешић” Зајечар

Дамјан Димитријевић, ученик V-2 Oсновне школе „Љуба Нешић” у Зајечару освојио је максималних 25 поена и прву награду на одржаној финалној Архимедесовој 14. Дописној математичкој олимпијади.

Дамјану није ово први запажен резултат. До сада је са многобројних такмичења доносио лепе вести и изванредне резултате како у прошлој, тако и у овој години, а о томе сведочи и постигнут успех на недавно одржаном школском такмичењу, где је са 90 поена, освојио прво место и пласман на општинско такмичење.

Двоје ученика ОШ „Десанка Максимовић” такође су узели учешће у поменутом такмичењу и представили своју школу у најбољем светлу.

Анастасија Шоршокановић и Петар Кулић — 14. Дописна математичка олимпијада у Београду
Фото: ОШ „Десанка Максимовић”

Анастасија Шоршокановић, ученица одељења VI-1 освојила је трећу награду, док је Петар Кулић из одељења VI-2 добио похвалу за учешће на овом такмичењу.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,762ПратилацаЛајкуј
4,389ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб