ВестиДр Ненад Ристовић вратио медаљу Вучићу

Др Ненад Ристовић вратио медаљу Вучићу

Др Ненад Ристовић вратио медаљу Вучић — Прес-конференција

Др Ненад Ристовић из Зајечара, добитник високог државног признања Златне медаље за заслуге у борби против вируса COVID-19 на данашњој конференцији за новинаре прочитао је отворено писмо којим се обратио председнику Републике Србије Александру Вучићу и вратио добијено одликовање.

Ристовић је у отвореном писму на конференцији навео да је разлог за враћање медаље чињеница да ни једна медаља, па ма била она и златна, не може бити већа и виша од породице.

Др Ненад Ристовић вратио медаљу Вучић — Прес-конференција

У наставку преносимо писмо у целости.

„Поштовани председниче, зовем се Ненад Ристовић, лекар, инфектолог из Зајечара. Добитник високог државног признања Златне медаље за заслуге у борби против вируса COVID-19. Сигуран сам да сте признања додељивали по одређеним и високим критеријумима, па желим још пар речи да Вам кажем о себи.

Завршио сам Медицински факултет (9.07), специјализација из инфективних болести (одличан), ужа специјализација из гастроентерологије и хепатологије (одличан) и положио докторантски испит на докторским студијама из области имунологије (8.00), радим већ 23 године и начелник сам одељења које пружа услуге и збрињава грађане осам општина Тимочке Крајине. Потичем из војничке породице, знам шта је ред и поштовање. Живот сам провео селећи се по Србији где је то потреба службе мога оца налагала. Нису ми стране ни мобилизације ’94. ни ’99. године, ратови, као и одазивање на сваку војну вежбу резервног састава Војске Србије од 2015. године. Одазивао сам се на сваки позив у коме је писало ‘ОТАЏБИНА ЗОВЕ’, тако је било и овај пут са корона вирусом. Прво Ниш, па Зајечар затим Београд. Одазвао сам се у тренутку када ми је мајка била на самртној постељи. Њена смрт ме је затекла у Београду на нашем заједничком задатку у борби против ковида. Сахранио сам је, и након пар дана вратио се у строј здравствених радника за које не постоји НЕ МОГУ и НЕЋУ, него само борба за осмех на лицу сваког нашег пацијента.

Др Ненад Ристовић вратио медаљу Вучић — Прес-конференција

Вест о додели признања ме је затекла на дан када сам након завршене смене осетио симптоме вируса COVID-19. Након два дана болест је захватила и остале чланове моје породице.

Додељена медаља изазвала је буру у нашем граду. Велики број људи се јављао са честиткама за мене и све здравствене раднике дајући нам подршку да истрајемо у овој борби против корона вируса. Овакво високо државно признање није дошло у наш град више од 25 година, било за појединца, било за установу.

Сада Вам се обраћам као председнику Српске напредне странке. Ударце и нападе од чланова ваше странке трпим од 2012. године, и на то сам се навикао. А Ви можете претпоставити о каквом се арсеналу увреда ради. И моја реакција не би била ни приближно оваквог интензитета да двојац са кормиларом криминалаца из врха Ваше странке у Зајечару, један осуђен за злоупотребу службеног положаја, а други за насиље у породици, нису прешли сваку границу и меру. Ударили су на моју породицу. Породица је светиња. Без породице нема Србије. А све због политиканства и из става да вулгарним и крајње бестидним нападима осрамоте моју породицу и мене и тако стекну политичке поене за предстојеће локалне изборе, који би се требало одржати у априлу 2021. године. Страх је велики, сматрају да су вашим признањем они изгубили све, и да сте ми Ви дали предност која је недостижна.

Др Ненад Ристовић вратио медаљу Вучић — Прес-конференција

Обраћам Вам се као отац, супруг и човек чију намеру немојте лично схватити, већ као борбу за моју и вашу породицу. Јер такви или њима слични који немају ништа од морала, као ни од породице, не знају за животне вредности.

Зато Вам медаљу враћам, да је доделите њима или некоме по мери и критеријумима наведених криминалаца, јер ни једна медаља, па ма била она и златна, не може бити већа и виша од породице.

Др Ненад Ристовић вратио медаљу Вучић — Прес-конференција

Нећу Вам више одузимати време јер се морамо вратити нашој заједничкој борби и одсудној одбрани здравља нашег народа и отаџбине од ковида, али будите уверени да ћу се борити против криминалаца у вашим редовима, а верујем да ћете као отац, супруг, човек и правник бити на страни истине и правде.

Желим Вам сву породичну срећу и здравље. Ваш Ненад Ристовић, лекар овдашњи са породицом.

ЖИВЕЛА ПОРОДИЦА! ЖИВЕЛА СРБИЈА!”

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,848ПратилацаЛајкуј
4,398ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб