Тимочка КрајинаЗајечарДржавни секретар Миљан Ранђеловић и градоначелник Зајечара Бошко Ничић обишли завршне радове...

Државни секретар Миљан Ранђеловић и градоначелник Зајечара Бошко Ничић обишли завршне радове на стадиону „Краљевица”

Државни секретар Миљан Ранђеловић и градоначелник Зајечара Бошко Ничић обишли завршне радове на стадиону „Краљевица”

Државни секретар у Министарству за јавна улагања Миљан Ранђеловић и градоначелник Зајечара Бошко Ничић обишли су завршне радове на стадиону „Краљевица” у Зајечару.

Том приликом државни секретар Миљан Ранђеловић истакао је да Министарство за јавна улагања тренутно реализује 5 великих спортски пројеката од којих је један управо и изградња фудбалског стадиона „Краљевица” у Зајечару.

„Министарство за јавна улагања у овом тренутку реализује 5 великих пројеката у области спорта и то у Лозници, Лесковцу, два у Београду и овде на Краљевици у Зaјечару изградњу новог стадиона. Овај стадион је изграђен у складу са УЕФА стандардима, од улаза за навијаче, свлачионица за играче, до просторија за судије, делегате, прву помоћ, новинаре и конференцијске сале. Овај стадион је капацитета преко 8.000 гледалаца”, рекао је Ранђеловић.

Државни секретар истиче да је циљ Владе Републике Србије да улагањем у инфраструктуру обезбеди најсавременије услове за достизање врхунских спортских резултата.

„Протеклих дана смо могли да се уверимо преко кошарке и тениса да је то и могуће, а изградњом ових стадиона смо близе нашем циљу да у скоријој будућности будемо у врху и светске фудбалске сцене”, истиче Ранђеловић.

Градоначелник Зајечара Бошко Ничић истакао је да је захваљујући одлуци председника Александра Вучића и Владе Републике Србије који су одлучили да спроведу пројекат изградње и обнове стадиона у земљи овај град добија један велелепан стадион изграђен по свим стандардима у шта је могао да се увери током обиласка стадиона и државни секретар у министарству које спроводи овај пројекат.

„Сигуран сам да ће ово бити што се тиче деце и Зајечара и Тимочке Крајине, али и свих оних заљубљеника у фудбал нешто велелепно, импозантно на чему би могле да нам позавиде многе земље на Балкану и окружењу, ако не и шире. Овај стадион сад већ показује свој пуни сјај и готово сам уверен када буде завршен да неће бити само спортска, већ и туристичка атракција и да ће многи долазити да виде како изгледа кад се нешто ради са добром намером, са циљем да нам се деца врате спорту и са жељом да не само Београд већ и да се и централна Србија и мањи градови развијају и у спортском и инфраструктурном смислу”, рекао је Ничић.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,736ПратилацаЛајкуј
4,360ПратилацаЗапрати
1,263ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб