Timočka KrajinaBorEpidemiološka situacija na teritoriji Timočke Krajine – 04.02.2021.

Epidemiološka situacija na teritoriji Timočke Krajine – 04.02.2021.

Timočka Krajina — COVID-19

Epidemiološka situacija na teritoriji Timočke Krajine – četvrtak, 04.02.2021.

ZAJEČAR

Na osnovu 88 novoobrađenih PCR i AG uzoraka, u poslednja 24 časa, na teritoriji grada Zaječara evidentirano je još 27, novih, COVID-19 pozitivnih osoba (30% od broja testiranih).

Od ovog broja 12 osoba su ženskog i 15 muškog pola, starosti od 17 do 78 godina života.

Urađeno je i 11 kontrolnih testiranja i jedno lice je pozitivno na prisustvo virusa COVID-19.

Od početka pandemije obrađeno je ukupno 13.642 PCR i AG uzoraka dok se rezultati čekaju za još 86 ranije testiranih.

Juče je testirano 44 osoba (24 komercijalna).

Do sada je oboljevanje od COVID-19 infekcije potvrđeno kod 2.927 građana Zaječara (1.445 ženskog i 1.482 muškog pola).

Od ovog broja, kod .2700 osoba više nema znakova infekcije na testiranju (smatraju se izlečenima).

Na Infektivnom odeljenju smeštena je 41 osoba (1 prijem i 1 otpust), a na Grudnom odeljenju 34 osoba (2 prijema i 4 otpusta) i na Odeljenju produžene nege 3 (0 prijema i 0 otpusta).

Nažalost, zabeležen je i jedan smrtni slučaj, na Infektivnom odeljenju ZC „Zaječar”, a kao posledica COVID-19 infekcije.

Na kiseoničkoj potpori je 50 pacijenata, na oba odeljenja, ZC „Zaječar” koja su u kovid sistemu.

Na odeljenjima, u kovid sistemu, preostalo je još 42 slobodna mesta za smeštaj COVID-19 inficiranih osoba koje su u stanju neophodne hospitalizacije.

Ostali oboleli, bez simptoma ili sa lakšom kliničkom slikom, su u izolaciji i na kućnom lečenju.

Imunizacija građana koji su se prijavili za vakcinaciju, i dobili poziv preko E-uprave, nastavljena je na oba imunizaciona punkta u vremenu od 08:00 do 15:00 sati.

BOR

U Boru je prema podacima Zavoda za javno zdravlje „Timok” iz Zaječara, evidentirano 11 novoinficiranih korona virusom, oporavilo se deset bolesnika, pa je na teritoriji grada, 165 aktivnih slučajeva virusne infekcije.

U Opštoj bolnici su na lečenju na kovid odeljenjima 24 pacijenta, pri čemu je njih 22 pozitivno na virus.

Juče je u kovid ambulanti „Rudar” obavljeno 17 prvih i 20 kontrolnih pregleda, a na prijemnim bolničkim odeljenjima pregledano je 39 pacijenata.

KNJAŽEVAC

U knjaževačkoj opštini korona virusom inficirano je još 13 osoba, pokazuju novi podaci Zavoda za javno zdravlje „Timok” u Zaječaru.

U referentnu laboratoriju juče je upućeno šest PCR testova sa teritorije opštine Knjaževac. Od ovog broja, jedan test je kontrolni, sa negativnim rezultatom. Takođe, jedan test je prvi put pozitivan, a četiri testa prvi put negativna.

Prvi put pozitivna je osoba ženskog pola, starosti 67 godina života. Urađeno je 63 antigen testa, od kojih je 13 pozitivno i 50 negativno na korona virus.

KLADOVO

Nakon dana bez novih slučajeva, u Kladovu je korona virus potvrđen kod još tri osobe, a kako se od posledica zaraze oporavio jedan bolesnik u kladovskoj opštini je aktivno pozitivno 25 osoba.

Prema podacima Zdravstvenog centra „Kladovo” od početka epidemije u kladovskoj opštini do sada su zaražene 1.352 osobe, oporavila su se 1.274 bolesnika, a preminula 53 pacijenata.

MAJDANPEK

Tokom jučerašnjeg dana u kovid ambulantama majdanpečkog Doma zdravlja testirano je 26 osoba i pozitivne na virus su tri osobe.

Od 32 osobe aktivno zaražene virusom, pet pacijenata je na lečenju u tercijarnim ustanovama, a na kućnom lečenju nakon otpusta su četiri bolesnika.

Od početka epidemije u opštini Majdanpek korona virusom bilo je zaraženo 833 bolesnika, do sada je izlečena 771 osoba, a od posledica virusne infekcije preminulo je 30 pacijenata.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Društvene mreže

22,568PratilacaLajkuj
3,732PratilacaZaprati
1,285PratilacaZaprati
113PratilacaBaci sub
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx
()
x