ВестиЕпидемиолошка ситуација на територији Тимочке Крајине – 06.08.2020.

Епидемиолошка ситуација на територији Тимочке Крајине – 06.08.2020.

Тимочка Крајина — COVID-19

Епидемиолошка ситуација на територији Тимочке Крајине – четвртак, 06.08.2020.

ЗАЈЕЧАР

Од последњег јучерашњег извештаја, до данас, обрађено је само пет узорака тестираних особа из Зајечара и међу њима нема COVID-19 позитивних случајева.

Укупно је у обради још 93 раније послатих узорака и 40 данас послатих у лабораторију „Ватрено око” у Нишу.

Од почетка пандемије тестирано је укупно 3.628 грађана Зајечара.

До сада је позитиван тест потврђен код њих 356 од чега је 154 жена и 202 мушкарца у узрасту од 1 до 89 година.

Од овог броја, до сада, 237 особа више нема симптоме и негативна је на PCR тестирању на присуство вируса COVID-19 (сматра се излеченом).

НЕГОТИН

Према најновијим подацима, на територији општине Неготин, налаз на присуство корона вируса потврђен је код још једне особе.

Корона вирус потврђен је код 78-годишње жене која се у понедељак, 3. августа јавила лекарима у неготинској ковид амбуланти са високом температуром.

Овој жени је дијагностикована и упала плућа, па је истог дана хоспитализована на грудном одељењу неготинске болнице.

Из референтне лабораторије стигли су резултати 19 PCR тестова од којих су, сем овог једног позитивног, сви остали негативни.

КЊАЖЕВАЦ

У свом јучерашњем извештају Завод за јавно здравље „Тимок” Зајечар саопштио је да на подручју књажевачке општине нема новооболелих.

У односу на последњи извештај, у општини Књажевац нису забележена нова лица позитивна на корона вирус, саопштио је јуче Завод за јавно здравље „Тимок” из Зајечара.

У извештају се наводи да је број позитивних на подручју општине Књажевац од почетка пандемије 172 – 100 жена и 72 мушкарца, старости од 11 до 89 година.

МАЈДАНПЕК

На територији општине Мајданпек, судећи према најновијем извештају мајданпечке здравствене установе, нема нових случајева инфекције корона вирусом.

Према најновијим подацима ковид амбуланти здравствене установе у Мајданпеку у протекла 24 сата јавило се 38 особа, а пнеумонија је дијагностикована код два пацијента.

На лечењу у терцијалној установи налази се шест лица, на кућном лечењу након хоспитализације је 26, а укупно је на болничко лечење од почетка епидемије упућено 39 пацијената.

Од последица инфекције корона вирусом преминула су три пацијента, а излечено шест.

Од 183 до сада пристигла резултата, негативних тестова је 118, позитивних 65, а чека се још 53 резултата. Од почетка епидемије урађено је 682 теста, а у другом таласу односно од 7. јула 236.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,846ПратилацаЛајкуј
4,399ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб