Timočka Timočka
Početna / Timočka Krajina / Bor / Epidemiološka situacija na teritoriji Timočke Krajine – 26.01.2021.
Timočka Krajina — COVID-19

Epidemiološka situacija na teritoriji Timočke Krajine – 26.01.2021.

Epidemiološka situacija na teritoriji Timočke Krajine – utorak, 26.01.2021.

ZAJEČAR

Na osnovu 65 novoobrađenih PCR i AG uzoraka, u poslednja 24 časa, na teritoriji grada Zaječara evidentirano je još sedam, novih, COVID-19 pozitivnih osoba (11% od broja testiranih).

Od ovog broja 3 osobe su ženskog i 4 muškog pola, starosti od 9 do 59 godina života.

Urađeno je i 5 kontrolnih testiranja i ni jedno lice nije pozitivno na prisustvo virusa COVID-19.

Od početka pandemije obrađeno je ukupno 12.839 PCR i AG uzoraka dok se rezultati čekaju za još 86 ranije testiranih i za 1 komercijalni test.

Do sada je oboljevanje od COVID-19 infekcije potvrđeno kod 2.745 građana Zaječara (1.343 ženskog i 1.402 muškog pola).

Od ovog broja, kod 2.586 osoba više nema znakova infekcije na testiranju (smatraju se izlečenima).

Na Infektivnom odeljenju smeštena je 41 osoba (5 prijema i 3 otpusta), a na Grudnom odeljenju 27 osoba (2 prijema i 1 prebačaj na IO).

Nažalost, zabeležen je i jedan smrtni slučaj, na Infektivnom odeljenju ZC „Zaječar”, kao posledica COVID-19 infekcije.

Na kiseoničkoj potpori je 35 pacijenata, na oba odeljenja, ZC „Zaječar” koja su u kovid sistemu.

Na odeljenjima, u kovid sistemu, preostalo je još 32 slobodna mesta za smeštaj COVID-19 inficiranih osoba koje su u stanju neophodne hospitalizacije.

Ostali oboleli, bez simptoma ili sa lakšom kliničkom slikom, su u izolaciji i na kućnom lečenju.

BOR

Prema današnjim podacima Zavoda za javno zdravlje „Timok” u Zaječaru u Boru su se, od poslednjih informacija, oporavile dve osobe, a zabeleženo je osam novih slučajeva korona virusa, pa je tako 121 ukupan broj aktivnih slučajeva virusne infekcije na teritoriji grada.

Na kovid odeljenjima Opšte bolnice u Boru hospitalizovana su 37 bolesnika, od kojih su 33 pozitivna na virus.

U toku jučerašnjeg dana u kovid ambulantu „Rudar” na prvi pregled javilo se 25 pacijenata sa potencijalnim simptomima virusa, zabeleženo je 12 kontrolnih pregleda, dok je na prijemnim bolničkim odeljenjima obavljeno 39 pregleda.

Na čekanju je 25 rezultata prethodno uzetih briseva.

NEGOTIN

Prema podacima Zdravstvenog centra „Negotin”, u poslednja 24 časa, od 37 obrađenih testova (34 antigen i 3 PCR) pozitivan nalaz je registrovan kod pet osoba, što čini 13,5 procenata testiranih.

Virus je potvrđen kod četiri osobe muškog pola, starosti od 28 do 66 godina i jedne osobe ženskog pola, starosti 25 godina.

U prethodna 24 časa u kovid ambulanti je obavljeno 25 pregleda, od kojih su 8 prvi, a 17 kontrolni.

Na kovid odeljenjima ZC „Negotin”, na kojima se trenutno leči 13 pacijenta, u prethodnom danu hospitalizovan je jedan pacijenat, dok su tri otpuštena na kućno lečenje.

KNJAŽEVAC

U Knjaževcu je 25. januara urađeno još 69 antigen testova. Pozitivna na korona virus je 21 osoba, navodi se u saopštenju Zavoda za javno zdravlje „Timok” u Zaječaru.

U referentnu laboratoriju juče su upućena 3 PCR testa sa teritorije knjaževačke opštine i svi testovi su negativni, dodaje se u izveštaju Zavoda.

KLADOVO

U opštini Kladovo zabeležen je još jedan slučaj zaraze korona virusom, oporavilo se osmoro bolesnika, a dva pacijenta su preminula od posledica virusne infekcije, pa je prema podacima Zdravstvenog centra „Kladovo” u ovoj opštini aktivno pozitivno 17 osoba.

Od početka epidemije u kladovskoj opštini je virusom zaraženo 1.335 osoba, do sada se oporavilo 1.267, a od posledica korona virusa preminuo 51 pacijent.

MAJDANPEK

Tokom jučerašnjeg dana u kovid ambulantama majdanpečkog Doma zdravlja testirano je 27 pacijenata, a samo kod jednog je potvrđeno prisustvo korona virusa. Izlečena su dva bolesnika, pa je u ovoj opštini sada 21 osoba aktivno zaražena.

Iako je već nekoliko dana broj aktivno zaraženih u padu, nadležni u Domu zdravlja naglašavaju da mesta opuštanju nema jer je bezmalo polovina aktivno zaraženih na bolničkom lečenju.

Naime, u tercijarnim zdravstvenim ustanovama, mahom u Kliničkom centru u Nišu, zbog teže kliničke slike hospitalizovano je devet pacijenata iz majdanpečke opštine.

Teža klinička slika zaraženih korona virusom obeležila je treći talas u kome je 645 osoba bilo zaraženo.

Osim teže kliničke slike i neblagovremeni odlazak lekaru doprineo je da u minula tri meseca od posledica virusne infekcije premine 20 pacijenata. Od početka epidemije u majdanpečkoj opštini virusom je inficirano 812 osoba, do sada su izlečena 762 bolesnika, a od posledica virusa preminulo je 29 pacijenata.

Možda će Vas zanimati

DokTok: Šta uraditi kada dete krvari iz nosa?

DokTok: Šta uraditi kada dete krvari iz nosa?

Krvarenje iz nosa je uobičajeno kod dece uzrasta 2-10 godina. Tokom grejne sezone, kada vazduh …

Danas sunčano i natprosečno toplo za ovo doba godine

U Srbiji sunčano i natprosečno toplo, samo ujutru u nižim predelima i duž rečnih dolina …

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx
()
x

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica