ВестиЕво шта вашем мозгу ради гледање "филмова за одрасле"

Ево шта вашем мозгу ради гледање „филмова за одрасле“

Порно филмови на лаптопу

Претерено „конзумирање“ садржаја за одрасле и осећај блаженства које он изазива имају снажан утицај на наш ум.

Интернет је олакшао приступ порнографским садржајима и гледање филмова за одрасле није тако велики табу као некада. Самим тим су се и академска истраживања на ову тему проширила.

Када се узме у обзир доступност оваквих садржаја и анонимност коју интернет пружа, код особа које су њихови редовни „конзументи“ примећена је хиперосетљивост „графичке стимулансе“, иста онаква какву поседују адолесценти.

Скорија истраживања издвајају пет главних промена у људској психи, која се дешавају под утицајем гледања порно-филмова.

1. Може смањити величину вашег мозга. Институт „Макс Планк” пронашао је везу између гледања порно-филмова и смањивања величине мозга. Још није потврђено да ли само гледање доводи до промена на мозгу, или одређени типови мозга стимулишу на често гледање ових филмова.

2. Магазин „Сексуална истраживања” је сазнао да ће људи пре да одложе задовољство када се ради о њиховој омиљеној храни или другим посластицама, него што ће да одустану од гледања порно-филмова. Према резултатима истраживања, људи који су апстинирали од порнографије нису сматрали награду мање вредном ако су дуже чекали на њу.

3. Студија Универзитета у Оклахоми показала је да гледање порно-филмова утиче на повећање религиозности. Наиме, људи који већину времена проводе испред екрана забављајући се оваквом врстом садржаја, постају религиозни због, како студија показује, несвесног осећаја кривице.

4. Људи који гледају порно-филмове су се показали као веома пристојни, према резултатима студије магазина „Сексуалних истраживања”. Они који су, у истраживању признали да уживају у „филмовима за одрасле“, више су саосећали са лепшим полом и подржавали ставове о сексуалној и родној равноправности.

5. Може да буде штетно за везу и брак. Наиме, налази студије магазина доказују да, свесност да њен партнер гледа порно-филмове, утиче на самопоуздање код жена. Ово је посебно изражено на самом почетку везе или брака, где су жене сексуално незадовољне ако њихов партнер налази стимулацију у порнографским садржајима. Истраживања су још показала да су жене, чији партнери често уживају у порнографским филмовима, мање срећне у вези или браку.

Ефекат порно-филмова је исти и код жена и код мушкараца, само што многе од ових студија нису узимале у обзир то да и жене гледају порно-филмове.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,849ПратилацаЛајкуј
4,398ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб