ВестиFacebook би такође могао да започне тестирање сакривања броја лајкова

Facebook би такође могао да започне тестирање сакривања броја лајкова

Дугме Facebook Like

Једна од ствари због којих су друштвене мреже привлачне је и потврда коју дају корисницима. Лајковање поста показује колико је људи можда видело и дало „одобрење“. Служи и као нека врста мерне јединице где га компаније или појединци могу користити као начин да покажу колики је њихов реацх и повећају цене својих објава те траже већу новчану надокнаду од спонзора и оглашивача.

Међутим, чини се да би Facebook могао да направи одређене промене са којима неки корисници можда неће бити задовољни, а то је да сакрије број лајкова на постовима. То је открила истраживач Jane Manchun Wong која је пронашла доказе о томе у Андроид апликацији. На питање портала „TechCrunch” да провери да ли су њени налази тачни, Facebook је потврдио да размишља о покретању теста.

Још није заживело, што значи да се компанија није одлучила да ли ће са тим отпочети. Међутим, ако ово звучи познато, то је због тога што је раније Instagram у власништву Facebook-а спровео сличан тест. Тај тест на Instagram-у је и даље веома активан, али је ограничен на неколико земаља, при чему је нејасно да ли ће се проширити и постати трајни део платформе.

Сакривање лајкова могло би се сматрати контроверзним, али с обзиром на то да има и оних који такође тврде да друштвене мреже заправо нису добре за ментално здравље корисника, можда ће се, скривањем броја лајкова коначно зауставити људи да упоређују свој живот са животима других.

 

Извор: pcpress.rs

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,847ПратилацаЛајкуј
4,391ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб