Timočka Timočka
Početna / Vesti / Facebook omogućio selidbu fotografija na Google Photos
Facebook i Google Photos — Projekat „Data Transfer”

Facebook omogućio selidbu fotografija na Google Photos

Korisnici koji na Facebook-u imaju dragocene fotografije i žele da imaju nad njima potpunu kontrolu, moći će ubuduće da ih lako presele na Google Photos, a kasnije i na druge cloud servise.

U pokušaju da pokrene svoj „Data Transfer” projekat, Facebook je omogućio lako i brzo prebacivanje svih fotografija sa Facebook profila u Google Photos.

Sam projekat je zamišljen veoma ambiciozno. Prema njemu, predviđena je kolabiracija kompanija Facebook, Apple, Google, Microsoft i Twitter. Oni će raditi zajedno s ciljem da omoguće lak transfer podataka između njihovih servisa i ekosistema. Videćemo dokle će projekat dogurati i šta će značiti u praksi, ali od nečega je trebalo početi.

Naravno, alatka za sada nije dostupna svima već se, kao što je to običaj, najpre testira na ograničenom broju korisnika pre nego što postane dostupna svima. Trenutno, pristup open-source alatu koji omogućava transfer fotografija sa Facebook-a u Google Photos je omogućen samo manjem broju korisnika na području Irske. Ipak, očekuje se da će početkom 2020. godine, nakon uspešno završene test faze, alatka postati dostupna svim korisnicima.

U projekat su ugrađene sve potrebne sigurnosne mere kako bi do podataka mogli da dođu isključivo njihovi vlasnici, kao i zaštite od eventualnog gubitka podataka.

Facebook takođe navodi da bi alatka trebala da radi i sa drugim servisima. Premda se ne spominje kompatibilnost, niti spisak servisa koji bi trebali postati dostupni, očekuje se da će lista svakako obuhvatati iCloud i OneDrive.

Možda će Vas zanimati

Republika Srbija: 5G mreža

Aukcija za spektar 5G u Srbiji odložena zbog korona virusa

Aukcija za spektar 5G u Srbiji biće odložena zbog epidemije virusa korona i verovatno će …

Veb platforma putevi vina „Duh Balkana”

Počela sa radom specijalizovana veb platforma putevi vina „Duh Balkana”

Danas je počela sa radom specijalizovana veb platforma putevi vina „Duh Balkana”.Na platformi je detaljno …

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx
()
x

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica