Тимочка КрајинаБорГашић: Полиција наставља са интензивним радом у циљу проналаска тела Данке Илић

Гашић: Полиција наставља са интензивним радом у циљу проналаска тела Данке Илић

Гашић: Полиција наставља са интензивним радом у циљу проналаска тела Данке Илић

Министар унутрашњих послова Братислав Гашић обратио се јавности и овом приликом истакао да су осумњичени до детаља описали злочин, а да тело двогодишње девојчице још није пронађено.

Према Гашићевим речима један од осумњичених пребацио је тело на другу локацију. Гашић је рекао да су двојица осумњичених полиграфски испитани и да је возач аутомобила имао закаснелу реакцију, а сувозач је имао реакцију, одузета су сва три аутомобила, одкале су узети све што је потребно за форензику.

„Њих двојица су нас одвели на депонију, али имамо сазнања да се један вратио 28. марта и да је пребацио тело на другу локацију. Један на другог пребацују кривицу. Тог дана на територију Бањског поља ушло је 17 возила, а само су два изашла из Бањског поља, до доласка полиције и запречавања путева. То је битно зато што је било симптоматично да 150 метара од места где су се зауставили у дворишту породице Илић, тих 150 метара прелазили су пет и по минута. Као и што знамо да су на депонији били минут и 41 секунду”, рекао је Гашић.

Министар Гашић је рекао да су се осумњичени, након што су ударили девојчицу, током вожње договорили да тело баце.

„Док су возили у 13.57 зауставио их је отац девојчице, који је био у аутомобилу и питао да ли су видели девојчицу, одговорили су негативно”, каже Гашић.

Они су Старобањским путем, по доласку на депонују, бацили дете на бедем са гомилом смећа, а други је пазио да неко не наиђе. Након тога су се вратили у фирму и оставили тамо возило.

Министар Гашић изнео је ретроспективу догађаја.

„Мајка Ивана Илић је у 13:10 дошла са децом из Бора. Она се играла са децом и сликала их. Мужу је у 13:22 послала слике. Син јој је тражио воду, а за пар минута је схватила да Данке нема. У 13:51 је звала мужа, а полиција је стигла у 13:59 сати. У 18:57 сати активиран је систем ’Пронађи ме’. Проверавали смо и када је настала фотографија. То су нам били битни чиниоци за добијање информација колико је дете било ван видокруга мајке. Начин функционисања система ’Пронађи ме’ је објашњен више пута, и зашто није активиран одмах. Ми смо прошле године имали преко 600 пријава нестанака, и углавном децу нађу за неколико сати”, рекао је министар Братислав Гашић.

Како је Гашић навео, Данка је изашла из дворишта и кретала се асфалтом.

„Мајка је око 13:50 видела бели ауто и мушко лице поред возила ’фијат панда’, у ком су били осумњичени. Они су рекли да су били на радном задатку у Бањском пољу, да провере шахту. Њихово кретање је забележено на камери. Возило у ком су били С. Ј. и Д. Д. је било испред капије око два и по минута, стали су због потребе за тоалетом. Потом су кренули, и девојчицу ударили неких 30-40 метара од места заустављања. Аутом је управљао Д. Д., а С. Ј. је тело девојчице пребацио на задње седиште преко алата. Договорили су се да тело девојчице баце”, казао је Гашић.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,842ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб