Тимочка КрајинаЗајечарГрад Зајечар: Потписан уговор за стамбено збрињавање избеглица и интерно расељених лица...

Град Зајечар: Потписан уговор за стамбено збрињавање избеглица и интерно расељених лица са комесеријатом за избеглице

Град Зајечар: Потписан уговор са комесеријатом за избеглице
Фото: Град Зајечар

Комесарка за избеглице и миграције Републике Србије Наташа Станисављевић потписала је данас у Палати Србије 111 уговора за стамбено збрињавање избеглица и интерно расељених лица, са представницима јединица локалне самоуправе. У име града Зајечара уговор је потписао заменик градоначелника Владимир Виденовић.

У питању су локалне самоуправе које су изразиле жељу и издвојиле сопствена средства да наставе са решавањем проблема избеглица и интерно расељених лица, које немају решено стамбено питање, а живе на њиховој територији.

Јединицама локалне самоуправе укупно је додељено око 180 милиона динара за побољшање услова становања интерно расељених лица, док је преко 200 милиона динара додељено јединицама локалне самоуправе као помоћ при решавању стамбених потреба избеглица које живе на њиховој територији, и то кроз куповину сеоских кућа са окућницом и доделу пакета грађевинског материјала.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,848ПратилацаЛајкуј
4,389ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб