ВестиГУ Зајечар: Гробље се никоме не продаје, већ се поверава одржавање услуга

ГУ Зајечар: Гробље се никоме не продаје, већ се поверава одржавање услуга

ГУ Зајечар — Одговор на саопштење Покрета „Победа ЗА наш град – Др Ненад Ристовић”

Поводом саопштења Покрета „Победа ЗА наш град – Др Ненад Ристовић“ у коме се осуђује покушај да се градска гробља у Зајечару на било који начин узимају у било какве варијанте јавно-приватних партнерстава, концесија или приватизације, саопштењем се огласила и Градска управа града Зајечара.

Саопштење ГУ Зајечар преносимо у целости:

„’Покрет „Победа ЗА наш град – Др Ненад Ристовић’ упутио је саопштење медијима у коме се на најбаналнији и крајње демагошки начин покушава довести у заблуду део јавности који довољно не познаје начин функционисања јавно-приватног партнерства.
Овај Покрет, са свим особинама политичког хемафродита, на крајње бизаран начин обмањује јавност и скупља јефтине политичке поене у покушају да, лажима и манипулацијама, изазове незадовољство грађана. Ова групација политичких, а и шире, профитера састављена од Демократске странке, Либерално демократске партије и остатака Мирковићеве и Огњеновићеве свите, покушава да се поново врати на власт методологијом лажи преузете од свог бившег ментора Саше Мирковића.
Рачунајући на ‘кратко памћење’ грађана, ова групација покушава да из сећања народа потисне то да су 2012. године, намерним неуласком у градску Скупштину, изазвали политичку кризу, слушајући наређења својих београдских шефова Чедомира Јовановића и Радмиле Геров, и тако омогућили Саши Мирковићу и његовом ПРС-у (Покрет радника и сељака) да дођу на власт и опустоше град Зајечар.
Сада би опет ова дружина, обманама и користећи сваку прилику и повод, да град доведу у стање нефункционисања и поново доведу неког новог ‘Мирковића’ под чијим би окриљем наставили пљачку Зајечара који се тек опоравио владавине њих и њима сличних.
Изврћући чињенице и манипулишући најтананијим осећањима грађана они од нечега што треба да грађане ослободи двоструког издвајања новца, једном преко буџета, а други пут кроз плаћање услуга ЈКП, изазивају узнемирење истих причом да неко (?) ‘продаје кости предака’.
Морамо да, и доктора-политичара и његову камарилу, обавестимо да нико од нас не жели да скрнави нашу прошлост и наше претке. Посебно то не мора да ради неко коме ни један предак у овом граду није оставио своје кости.
Толика брига и позивање доктора-политичара на ‘одбрану Зајечара и неимање резервног града’ само говори о његовој фрустрацији, за коју нема никаквог разлога, пошто зна да се тешко, лично, може похвалити да је изворни Зајечарац, те да је у њему игром случаја.
Нацрт Одлуке о покретању поступка реализације пројекта јавно-приватног партнерства са елементима концесије поверавања, обављања комуналне делатности управљања и одржавања гробља, сахрањивања и пружања услуга погребне делатности у граду Зајечару је покушај да се доведе у нормално стање пружање услуга које су веома битне грађанима, а на које имају велики број примедби.
Град Зајечар ће, како то закон налаже, контролисати цене, да нико више не може да се понаша монополистички, да не злоупотребљава поверене му послове, и управо то ће бити предвиђено уговором о јавно-приватном партнерству. Скупштина и Град биће одговорни за цене услуга, а са друге стране од приватног партнера очекиваће се да изгради комплетну инфраструктуру (капела, уређење гробља, стаза) која није урађена годинама, од отварања гробља на Малом ступњу.
Уместо да без потребе дајемо новац из буџета, за ове потребе, град ће исти уложити у решавање бројних инфраструктурних проблема док ће грађани, без икаквог повећања цена, добити много квалитетнију услугу, а преминули бити сахрањивани на много достојанственији начин и на много уређенијем месту.
Уколико неко није довољно упознат са материјом, нека прочита Закон о јавно-приватном партнерству. Град Зајечар никоме не продаје гробље, већ поверава одржавање услуга адекватног одржавања на одређени временски период.
Срамно је и то што неко, пре добијања сагласности од републичке Комисије за ЈПП и расписивања тендера, наводно зна и ко је тај ко ће постати приватни партнер (?) што је наравно бесраман начин да се људи у градској власти и потенцијални партнери дискредитују као некакви лопови.
Ако је и од др. политиканта и његових следбеника много је.
Ми разумемо његову жељу да постане калиф уместо ‘калифа’, али је сваком, па и нашем, мозгу страно да то ради манипулишући мртвима.
Покрет ’Победа ЗА наш град – Др Ненад Ристовић’ узнемирује јавност и грађане Зајечара нетачним и лажним информацијама, како би сакупио тек по неки политички поен. Срамно и ружно!
Политички поени се добијају знањем и чињеницама, драги ‘опозиционари’, а не манипулацијама и лажима препуним патетике.”

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,848ПратилацаЛајкуј
4,400ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб