Timočka Timočka
Početna / Vesti / Ističe rok konkursa za koordinisanje volonterskim centrima u pograničnom regionu Srbije i Bugarske

Ističe rok konkursa za koordinisanje volonterskim centrima u pograničnom regionu Srbije i Bugarske

Timočki omladinski centar u partnerstvu sa Slobodnim omladinskim centrom iz Vidina (Bugarska), a kroz Interreg – IPA Program preko-granične saradnje Bugarska – Srbija, realizuje projekat „Volonteri pomeraju granice za volontiranje u vanrednim situacijama”.

Cilj projekta je jačanje uslova za održivu saradnju u pograničnom regionu za povećano učešće mladih u društvenom životu kroz volontiranje u vanrednim situacijama.

Ideja je da se uspostavi mreža volonterskih centara za volontiranje u vanrednim situacijam širom cele pogranične oblasti i da se ojačanje postojeća mreže volonterskih centara iz prethodnog projekta „Volonteri pomeraju granice”.

Projektni tim podržaće 10 organizacija mladih i za mlade da razviju 10 volonterskih centara za volontiranje u vanrednim situacijama u pograničnom regionu, od kojih će 5 biti u Srbiji i 5 u Bugarskoj.

Rok za podnošenje prijava ističe 13. januara 2021. godine.

Osnovne aktivnosti projekta su razvijanje metodologije za volontiranje u pograničnom regionu, konkurisanje lokalnih organizacija za osnivanje volonterskih centara u njihovim lokalnim zajednicama u pograničnom regionu, ToT – trening za lidere volonterskih centara, obuke volontera, opremanje volonterskih centara, razmena volontera.

U prethodnom periodu kroz projekat je realizovano istraživanje među mladima, institucijama i organizacijama o potrebama o volntiranju u Srbiji i Bugarskoj.

Ciljna grupa projekta su omladinski radnici iz organizacija mladih i za malde, kao i mlade osobe od 15 do 30 godina, potencijalni volonteri, iz celog pograničnog regiona Srbije i Bugarske.

Projekat Volonteri pomeraju granice sprovodi Timočki omladinski centar u partnerstvu sa Slobodnim omladinskim centrom iz Vidina, Bugarska, a biće finansiran od strane Evropske unije kroz Interreg – IPA Program preko-granične saradnje Bugarske i Srbije.

Možda će Vas zanimati

OJT Zaječar: Povećan broj slučajeva porodičnog nasilja u 2020. godini

Prema podacima iz Posebne evidencije OJT Zaječar u toku 2020. godine izrečeno je, od strane …

Drugo polugodište počinje 18. januara po modelu nastave koji se primenjivao od septembra

Drugo polugodište počinje u ponedeljak, 18. januara 2021. godine, a nastava za učenike osnovnih i …

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx
()
x

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica