Тимочка КрајинаЗајечарИзложба „Домаћа радиност, сачувана од заборава” отворена у Клубу пензионера града Зајечара

Изложба „Домаћа радиност, сачувана од заборава” отворена у Клубу пензионера града Зајечара

Изложба „Домаћа радиност, сачувана од заборава” отворена у Клубу пензионера града Зајечара

У Клубу Удружења пензионера Града Зајечара отворена је изложба под називом „Домаћа радиност сачувана од заборава”.

На изложби је представљено око 200 ручно рађених експоната чланица овог Удружења. Овом приликом, сви посетиоци могу да погледају разне ћилиме, народне ношње, прекриваче, тканице, столњаке и многе друге предмете Драгане Ђокић, Душице Шоршокановић, Србијанке Радосављевић, Владимира Добросављевића, Новијанке Живановић, Загорке Петрукић Бојовић, Миреле Стојановић и Пенке Николић.

Председник Удружења пензионера града Зајечара Мирослав Богосављевић одржао је уводну реч у којој је истакао да ова изложба представља драгоцени допринос очувању културног наслеђа и традиције локалне заједнице, те је са великим поносом прихваћена од стране присутних.

Удружење пензионера града Зајечара, које броји око 5.000 чланова, а славиће 78 година свог постојања 15. априла ове године. Ово Удружење је једно од најстаријих и највећих у граду, а основано је 1946. године, што га чини једним од првих удружења пензионера у Србији.

Током свечаног догађаја, Зоран Голубовић је одржао здравицу, док је етно певање извела Миланка Петровић. Љуба Жежељ се представила као рецитаторка својим ауторским песмама „Драги пензионери” и „Теби мајко”. Догађај су увеличали и чланови KУД-а „Пензионер” који су госте дочекали у народним ношњама, традиционално погачом и сољу.

Отварању изложбе су присуствовали представници ПИО фонда, Центра за социјални рад „Зајечар”, Црвеног крста Зајечар, Градског одбора инвалида рада, Удружења KУД „Пензионер”, представници Удружења „Златна јесен” и други.

Изложба ће бити отворена у Клубу Удружења пензионера Града Зајечара до петка 8. марта 2024. од 09:00 до 14:00 сати.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,848ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб