Тимочка Тимочка
Почетна / Вести / Изложба фотографија „Италија какву још нисте упознали” у Кладову
Изложба фотографија „Италија какву још нисте упознали” у Кладову

Изложба фотографија „Италија какву још нисте упознали” у Кладову

Италијански институт за културу у Београду, у сарадњи са Библиотеком „Центар за културу” Кладово и Асоцијацијом Артепок, представља изложбу фотографија „Италија какву још нисте упознали” која ће бити отворена за посетиоце од 10. до 30. августа 2020. у Библиотеци „Центар за културу” у Кладову.

Аутор фотографија је архитекта Немања Богдановић који је путујући последњих десетак година по Италији овековечио телефоном њене знаменитости, свакодневицу и незаборавне тренутке. Обишао је више стотина места у осамнаест од двадесет регија ове земље, прешао пут дуг око тридесет хиљада километара и начинио више хиљада фотографија паметним телефоном чији избор представљамо на овој изложби.

Одабир фотографија приказује Италију, земљу изузетне лепоте са 50 културних и 5 природних локалитета на листи светске баштине UNESCO, виђену очима српског фотографа.

Од Венеције, Вероне, језера Гарда и Комо, Милана, Пијемонта, Ђенове, преко Болоње, Фиренце, чаробне Тоскане, зеленог срца Италије – Умбрије, затим Вечног града и регије Лацио до прошлогодишње Европске престонице културе Матере, бајковитог Алберобела и Сицилије.

Природне лепоте, архитектонска ремек-дела, културне и уметничке манифестације, гастрономија овековечени су на Богдановићевим фотографијама којима се нада да ће посетиоцима изложбе пренети бар делић онога што је он доживео током својих путовања по овој прелепој земљи.

Радно време библиотеке у Кладову је од 07:00 до 17:00 часова сваког радног дана.

Можда ће Вас занимати

„Претфестивалско вече нове поезије Адама Пуслојића” у зајечарском позоришту

Одржано „Претфестивалско вече нове поезије Адама Пуслојића” у зајечарском позоришту

Уочи 29. Међународног позоришног фестивала „Дани Зорана Радмиловића”, у зајечарском позоришту синоћ је одржано „Претфестивалско …

29. Међународни позоришни фестивал „Дани Зорана Радмиловића” од 16. до 23. октобра у Зајечару [Програм]

29. Међународни позоришни фестивал „Дани Зорана Радмиловића” биће одржан у Зајечару од 16. до 23. …

Претплатите се
Обавести о
guest
0 Коментара
Уграђене повратне информације
Погледајте све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо Ваше мишљење, оставите коментарx
()
x

Pin It on Pinterest

Одабир писма

Ћирилица Латиница