Тимочка Тимочка
Почетна / Вести / Изложба илустрација „Аутохтони свет Драгана Бошковића” у зајечарском музеју
Изложба „Аутохтони свет Драгана Бошковића” у Зајечару

Изложба илустрација „Аутохтони свет Драгана Бошковића” у зајечарском музеју

У галерији Народног музеја „Зајечар” у уторак, 15. октобра биће приређена изложба илустрација Драгана Бошковића под називом „Аутохтони свет Драгана Бошковића”.

Богатство детаља. То је оно по чему се препознају цртежи Драгана Бошковића. Пажљивом оку посматрача неће промаћи ни јак колорит, сигуран потез и јасне линије овог уметника, који ће своје илустрације представити на изложби „Аутохтони свет” у зајечарском музеју.

Почетак изложбе је у 19 сати.

О аутору:

Драган Бошковић рођен је 1962. године у Београду. Завршио је Школу за дизајн у Београду, смер индустријски дизајн, 1981. године. Дипломирао на ФПУД у Београду, одсек индустријски дизајн, 1987. године и магистрирао на истом факултету и одсеку 2004. године. Од 1994. до 1996. године био је сарадник на петој години студија на ФПУД-у на одсеку индустријски дизајн. Од 1996. до 1997. године био је професор на одсеку индустријско обликовање у Школи за дизајн. Од 2002. године ради на Високој школи ликовних и примењених уметности струковних студија у Београду. Године 2007. изабран је у звање професора.

Бави се графичким дизајном, дизајном књиге и часописа, илустрацијом, традиционалним и 3D моделовањем, индустријским дизајном, CAD/CAM пројектовањем.

Аутор је већег броја пројеката из области дизајна. Вредно је поменути његову самосталну изложбу мале пластике и цртежа, ДКЦ Београд, Галерија „Степеник”, као и илустрације за књигу „Мала школа смицалица”; илустрације за часопис „Оки Доки”; дизајн, прелом и илустрације за књиге Александра Диклића „Београд вечити град и 100 сенки над Београдом”, итд.

Можда ће Вас занимати

Црвени крст Зајечар: Добровољно давање крви

Акција добровољног давања крви 2. децембра у Зајечару

Црвени крст Зајечар у сарадњи са Службом за трансфузију крви из Ниша у среду, 2. …

Данас борба између магле и сунца, највиша дневна температура до 13 степени

У Србији у нижим пределима слаб мраз, магла и ниска облачност која ће се местимично …

Претплатите се
Обавести о
guest
0 Коментара
Уграђене повратне информације
Погледајте све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо Ваше мишљење, оставите коментарx
()
x

Pin It on Pinterest

Одабир писма

Ћирилица Латиница