Тимочка КрајинаЗајечарИзложба „Сарајевски атентат – историјски контекст у свјетлу докумената Архива Босне и...

Изложба „Сарајевски атентат – историјски контекст у свјетлу докумената Архива Босне и Херцеговине” 6. марта у Архиву у Зајечару

Историјски архив „Тимочка Крајина” Зајечар организује отварање изложбе Архива Босне и Херцеговине под насловом „Сарајевски атентат – историјски контекст у свјетлу докумената Архива Босне и Херцеговине”, аутора мр Данијеле Мрде, директора Архива БиХ, и коаутора Синише Домазета и Сандре Билетић.

У зајечарском Архиву овом приликом биће представљена и књига др Мирослава Перишића, директора Државног архива Србије, под насловом „Сарајевски атентат – повратак документима”.

Такође, у оквиру програма биће потписане Смернице о научној и културној сарадњи између Архива Босне и Херцеговине и Историјског архива „Тимочка Крајина” Зајечар.

Програм ће бити одржан у среду, 6. марта 2024. године, у галерији Историјског архива у Зајечару, са почетком у 13:00 часова.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,847ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб