ВестиЈавна трибина о Краљевици у Омладинском центру

Јавна трибина о Краљевици у Омладинском центру

Јавна трибина „Како да заштитимо Краљевицу” у зајечарском Омладинском центру

У среду, 2. септембра, у башти Омладинског центра, биће одржана трибина о стању Краљевице, као и механизмима њене заштите, одржавања и управљања.

„Зајечарска иницијатива” овом приликом позива све оне који Краљевицу воле да у среду дођу у Омладински центар или да се кроз директан пренос укључе у дебату и евентуално поставе питања гостима трибине која носи назив „Како да заштитимо Краљевицу?”.

Гости трибине су:

  • др Миодраг Велојић, географ,
  • мр Небојша Симеоновић, некадашњи председник општине Зајечар (1993–1996),
  • Никола Станојевић, инжењер екологије.

Они ће покушати да, између осталог, дају одговоре на нека од следећих питања: „Како заштитити природне, историјске и културне вредности, као и биодиверзитет Краљевице?”, „Колико се поштују и како спроводе актуелне мере заштите и урбанистички планови овог простора?”, „Каква је локална а каква републичка политика заштите животне средине?”, „Да ли су планске и управљачке мере у складу са онима у земљама савременог света?”, „Какав је однос између управљача и локалне заједнице?”, „Да ли је могуће ниво заштите Краљевице подићи на виши ниво, и да ли Краљевица испуњава услове за то?”.

Модераторка трибине је дугогодишња новинарка Данијела Недељковић.

Трибина почиње у 18:00 сати.

За све који не буду могли да лично присуствују трибини биће организован директан пренос на званичној Фејсбук страници Омладинског центра.

Акција „Краљевица за све нас” „Зајечарске иницијативе”, у оквиру које се трибина организује, финансира се средствима USAID-а, а реализује се у оквиру пројекта „Активни грађани – боље друштво: сарадњом до демократског развоја Србије”, који се спроводи у сарадњи са БОШ-ом, БФПЕ-ом и БИРН-ом.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,762ПратилацаЛајкуј
4,389ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб