VestiJKP „Vodovod” Zaječar: Voda sa arteske česme u naselju Kraljevica ne preporučuje...

JKP „Vodovod” Zaječar: Voda sa arteske česme u naselju Kraljevica ne preporučuje se za piće zbog prisustva bakterije

Arteska česma u naselju Kraljevica

Javno komunalno preduzeće „Vodovod” iz Zaječara obaveštava da voda sa arteske česme u naselju Kraljevica nije za piće i odstupa od pravilnika o higijenskoj ispravnosti vode.

Voda sa arteske česme u naselju Kraljevica ne preporučuje se za piće zbog neodgovarajućih vrednosti ispitivanih parametara prema Pravilniku o higijenskoj ispravnosti vode za piće i zbog prisustva bakterije Pseudomonas aeruginosa.

U toku su ponovna ispitivanja uzoraka vode sa tri lokacije na arteskoj česmi Avnoj. Analiziraće se voda na bušotini, šahti i samoj slavini na kojoj će se nakon toga ustanoviti, da li je do prodora bakterija došlo u geološkoj sredini ili je kontaminacija nastala usled neadekvatnog korišćenja sa slavine česme.

Radnici vodovoda su proverili cevovod od bušotine do česme i nisu ustanovili prekide u mreži ili ovorenost bušotine koji bi eventualno prouzrokovali kontaminaciju izvorišta u neposrednoj zoni oko hidrograđevinskog objekta, odnosno česme Avnoj, navodi se u obaveštenju JKP „Vodovod” Zaječar.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Društvene mreže

24,102PratilacaLajkuj
4,147PratilacaZaprati
1,240PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx