ВестиКонституисан нови сазив Скупштине Србије

Конституисан нови сазив Скупштине Србије

Народна скупштина Републике Србије: Конституисан нови сазив Скупштине Србије
Фото: Танјуг

Народна скупштина Републике Србије потврдила је јуче мандате новим народним посланицима чиме је званично конституисан нови сазив највишег законодавног органа земље.

Након верификације мандата посланици су положили заклетву.

Седница, којој је председавала најстарија посланица Смиља Тишма из Социјалистичке партије Србије, започела је интонирањем химне.

Седница је одржана у великој сали Дома Народне скупштине, а због ситуације са коронавирусом предузете су све неопходне епидемиолошке мере.

Посланици, али и представници медија били су у обавези да носе маске и рукавице, а на улазу у зграду свима је измерена температура.

Тимочане ће у наредне четири године у Скупштини Србије заступати: дипл. фармацеут из Зајечара Драгана Бранковић Минчић (1970), мастер економиста из Неготина Младен Бошковић (1987), др специјалиста ургентне медицине из Бољевца Небојша Марјановић (1959) и мастер економиста из Бора Адријана Пуповац (1984).

Међу 250 народних посланика четири Тимочана у скупштинским клупама налазе се у редовима Српске напредне странке.

На дневном реду ове седнице је и избор новог скупштинског руководства, председника, потпредседника, именовање секретара и избор радних тела, о чему ће посланици расправљати наредних дана.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,790ПратилацаЛајкуј
4,387ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб