ВестиKрај за бесплатне-хаковане Андроид игре?!

Kрај за бесплатне-хаковане Андроид игре?!

Софтвер „Denuvo”
Фото: Denuvo / Промо

Да ли ће Google, издавачи и „Denuvo” успети да заштитe игре од копирања?

„Denuvo” је име, које је у једном тренутку паралисало гејминг пиратерију, јер је усред механизма ове компаније, који се често мењао и прилагођавао, „Denuvo” је успевао да заштити највеће хит игре од пиратизовања.

Нажалост, временом је откривено колико је то лош, оптерећујућ, а у последње време и доказано неуспешан систем заштите од копирања, који се врло брзо „пробије“ након лансирања популарних игара.

Да ствар буде гора, компаније папрено плаћају „Denuvo”, који више није и нека заштита.

Ипак, из неког разлога Google је одлучио да баш „Denuvo” буде следећи корак у развоју заштите за Андроид апликације и игре. „Denuvo” DRM ће се примењивати на завршене Андроид игре и апликације тј. на већ готов APK фајл, без потребе да се петља у било који део кода саме игре или апликације. Ово би требало да обезбеди бољи систем заштите, него на PC играма, али то остаје да се види кад стигну прве игре са овим типом заштите од хаковања и пиратерије.

 

Извор: mondo.rs

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,848ПратилацаЛајкуј
4,398ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб