Timočka Timočka
Početna / Vesti / Kreativna radionica „Šta nam teško” održana u zaječarskoj Ekonomsko-trgovinskoj školi
Radionica „Šta nam teško” — Ekonomsko-trgovinska škola Zaječar

Kreativna radionica „Šta nam teško” održana u zaječarskoj Ekonomsko-trgovinskoj školi

„Šta nam teško” naziv je kreativne radionice, koja je održana u Ekonomsko-trgovinskoj školi u Zaječaru. Cilj radionice je bio da se pokaže kako su đaci ravnopravni uprkos različitostima. Na radionici su učenici ove škole pravili novogodišnje ukrase i oslikavali platno.

Radionica „Šta nam teško” — Ekonomsko-trgovinska škola Zaječar

Učenici su organizovali zajedničko druženje kroz projekat sa ciljem da se svi osete ravnopravnim, istakla je Marina Ilić, pedagog ove škole.

Marina Ilić — pedagog Ekonomske-trgovinske škole

„Našu školu pohađa veći broj učenika, koji imaju različit vid smetnji, kako zdravstvenih tako i razvojnih. Ti đaci su se možda u jednom trenutku osetili izolovanim u odnosu na ostalu decu, pa smo želeli da to promenimo i da se potpuno uklope, kao i da imaju aktivnosti koje oni mogu da rade. Deca sa zdravstvenim smetnjama ne mogu da rade fizičko i uvek stoje sa strane, a deca koja su malo intelektualno slabija ne mogu da rade neke umne aktivnosti koje drugi rade bez većih problema i zato sada svi zajedno prave čestitke i novogodišnje ukrase, jer to mogu svi i ravnopravni su”, kaže Ilić.

Radionica „Šta nam teško” — Ekonomsko-trgovinska škola Zaječar

Cilj radionice je bio da se uključi 30 đaka različitih obrazovnih profila, kako bi se pružila mogućnost svima da ravnopravno učestvuju i provedu vreme zajedno.

Sara Milošević — predsednica Đačkog parlamenta

„Sve što smo napravili danas poslužiće nam da okitimo školu, a platno gde će biti svi radovi okačićemo u školi da bude simbol jednakosti svih nas. U ponedeljak, 23. decembra ovu akcije upotpunićemo ’Vremenom sporta’ kada će se oko 40 učenika iz svih razreda Ekonomske škole takmičiti. Nadmetanje počinje u 11 sati u sali Gimnazije, a cilj nam je da pokažemo da sve može i drugačije i da različitosti mogu samo da nas spoje, a nikako razdvoje i udalje”, kaže Sara Milošević, predsednica Đačkog parlamenta.

Radionica „Šta nam teško” — Ekonomsko-trgovinska škola Zaječar

Radionica „Šta nam teško” Ekonomsko-trgovinske škole u Zaječaru realizovana je kroz volontersku akciju „Može i drugačije”. Akciju je sproveo školski Đački parlament u saradnji sa Mladim istraživačima Srbije, Centrom za građansko delovanje, Narodnim parlamentom i Pokretom gorana Vojvodine. Ova akcija sufinansirana je kroz program „Mladi su zakon” Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Možda će Vas zanimati

Gimnazija Zaječar

Komemorativna sednica povodom smrti dugogodišnjeg profesora Borka Mirkovića u zaječarskoj Gimnaziji

Dugogodišnji profesor srpskog jezika i književnosti u zaječarskoj Gimnaziji, direktor i prosvetni savetnik, Borko Mirković, …

Udruženje „Sigurne staze” Bor — Evropska nedelja mobilnosti u Boljevcu

„Sigurne staze” na Evropskoj nedelji mobilnosti u Boljevcu

Svake godine u periodu od 16. do 22. septembra održava se Evropska nedelja mobilnosti, manifestacija …

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx
()
x

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica