ВестиКреативна радионица „Шта нам тешко” одржана у зајечарској Економско-трговинској школи

Креативна радионица „Шта нам тешко” одржана у зајечарској Економско-трговинској школи

Радионица „Шта нам тешко” — Економско-трговинска школа Зајечар

„Шта нам тешко” назив је креативне радионице, која је одржана у Економско-трговинској школи у Зајечару. Циљ радионице је био да се покаже како су ђаци равноправни упркос различитостима. На радионици су ученици ове школе правили новогодишње украсе и осликавали платно.

Радионица „Шта нам тешко” — Економско-трговинска школа Зајечар

Ученици су организовали заједничко дружење кроз пројекат са циљем да се сви осете равноправним, истакла је Марина Илић, педагог ове школе.

Марина Илић — педагог Економске-трговинске школе

„Нашу школу похађа већи број ученика, који имају различит вид сметњи, како здравствених тако и развојних. Ти ђаци су се можда у једном тренутку осетили изолованим у односу на осталу децу, па смо желели да то променимо и да се потпуно уклопе, као и да имају активности које они могу да раде. Деца са здравственим сметњама не могу да раде физичко и увек стоје са стране, а деца која су мало интелектуално слабија не могу да раде неке умне активности које други раде без већих проблема и зато сада сви заједно праве честитке и новогодишње украсе, јер то могу сви и равноправни су”, каже Илић.

Радионица „Шта нам тешко” — Економско-трговинска школа Зајечар

Циљ радионице је био да се укључи 30 ђака различитих образовних профила, како би се пружила могућност свима да равноправно учествују и проведу време заједно.

Сара Милошевић — председница Ђачког парламента

„Све што смо направили данас послужиће нам да окитимо школу, а платно где ће бити сви радови окачићемо у школи да буде симбол једнакости свих нас. У понедељак, 23. децембра ову акције употпунићемо ’Временом спорта’ када ће се око 40 ученика из свих разреда Економске школе такмичити. Надметање почиње у 11 сати у сали Гимназије, а циљ нам је да покажемо да све може и другачије и да различитости могу само да нас споје, а никако раздвоје и удаље”, каже Сара Милошевић, председница Ђачког парламента.

Радионица „Шта нам тешко” — Економско-трговинска школа Зајечар

Радионица „Шта нам тешко” Економско-трговинске школе у Зајечару реализована је кроз волонтерску акцију „Може и другачије”. Акцију је спровео школски Ђачки парламент у сарадњи са Младим истраживачима Србије, Центром за грађанско деловање, Народним парламентом и Покретом горана Војводине. Ова акција суфинансирана је кроз програм „Млади су закон” Министарства омладине и спорта Републике Србије.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,793ПратилацаЛајкуј
4,390ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб