ВестиКултурни Центар „Art & Soul”: Место где се рађају неки нови уметници

Културни Центар „Art & Soul”: Место где се рађају неки нови уметници

Културни Центар „Art & Soul” у Зајечару

Од 1. септембра 2019. године, у Зајечару, почео је са радом Културни Центар „Art & Soul”. За кратак временски период, окупили су велики број деце и омладине која похађају њихове креативне радионице.

Културни Центар „Art & Soul” спроводи бројне активности, а у оквиру Центра постоји и више креативних радионица као што су драмски студио „Позориштанце”, Школа сликања, цртања и стрипа „Рајачки”, Музичка радионица „кУкулеле”, програм BrainOBrain и др.

Драмски студио „Позориштанце” — Кроз креативан приступ деци и омладини, првенствено се ради на ослобађању креативних дечјих потенцијала и подстицању слободног креативног мишљења код деце и омладине. Ослобађање детета у говору, простору и покрету, рад на говорној радњи и способности лепог изражавања. Предавачи су Јелена Рајић – дипломирана глумица и Вујадин Милошевић – дипломирани глумац.

Школа сликања, цртања и стрипа „Рајачки” — Школа цртања, сликања и стрипа обухвата учење цртања и сликања на класичан академски начин. Започиње са савладавањем основне цртачке вештине, након чега се полазник постепено уводи у сликарство. Даљим бављењем, полазник се води у поступно осамостаљивање и формирање властитог сликарског света. Ради се у малим групама у лежерној атмосфери са пуно позитивне енергије. Предавачи су Мирко Стокић и Драган Стокић „Рајачки“.

Музичка радионица „кУкулеле” — Без обзира колико имате година, да ли сте почетник или већ свирате, да ли желите да научите само акорде поп и рок песама или озбиљније композиције и сола, придружите се. Све што је потребно јесте да имате вољу да научите, остало је брига Културног Центра. Предавач је музичар проф. Никола Буцко Милошевић.

BrainOBrain – Програм намењен деци од 4 до 14 година која се бави менталном аритметиком. Центар користи аритметичке вештине за развој менталног развоја деце, бројеве користе за раст продуктивности мозга и повећање умствене моћи.

Примењује се VAK методологија (Visual, Aritmetic, Kinestetik). То је методологија која се примењује на Абакусу и помаже да се повезују синапсе између леве и десне хемисфере мозга.

Такође, користе и NLP (Neuro Lingvistic Programing) методологију за децу. То је грана психологије која вас учи како да боље комуницирате са собом и околином.

Културни Центар „Art & Soul” налази се у улици Тимочке бuне поред Jazz cafe-а, а за више информација можете их контактирати на њиховој званичној Facebook страници „Art & Soul Gallery”.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,762ПратилацаЛајкуј
4,388ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб