Лепо и сунчано време, још топлије, до 34 степена

Девојка у пољу сунцокрета
Фото: Pixabay, илустрација

У Србији сунчано и топло са слабим и умереним западним и северозападним ветром. Најнижа температура од 11 до 19, а највиша од 19 до 34 степена.

У Зајечару топло и сунчано. Минимална температура 15, максимална дневна око 32 степена. Дуваће слаб ветар, западног правца. Сутра ведро, сунчано и још топлије. Најнижа температура 17, највиша до 35 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Особама са срчаним тегобама се саветује извесна опрезност услед очекиваних биометеоролошких прилика.

Главобоља и променљиво расположење су могући код метеоропата.

Адекватна заштита од УВ зрачења је препорука свима.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују углавном суви коловози.

Саобраћај је умереног интензитета, поподне се очекују веће гужве.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона који су учестали због лоших временских прилика, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су суви. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, на Бабином зубу, на територији Књажевца и преко превоја Честобродица.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:45 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима: на Градини на излазу задржавање 20 минута; на Прешеву на излазу задржавање 35 минута; на Гостуну на излазу задржавање за путничка моторна возила и аутобусе је 30 минута. На теретним терминалима на граничним прелазима на излазу из Србије задржавања: на Батровцима 240 минута; на Хоргошу и Шиду 180 минута; на Келебији 120 минута.