Timočka KrajinaKladovoLikovni nagradni konkurs „Trajanov most: između mašte i istorije” u Kladovu

Likovni nagradni konkurs „Trajanov most: između mašte i istorije” u Kladovu

Likovni nagradni konkurs „Trajanov most: između mašte i istorije” u Kladovu

Projekat „#EU za kulturno nasleđe i turizam”, uz saradnju sa Bibliotekom „Centar za kulturu” Kladovo i Opštinom Kladovo, raspisuje likovni konkurs „Trajanov most: između mašte i istorije” za učenike i učenice od petog do osmog razreda osnovnih škola u opštini Kladovo.

Cilj konkursa je da učenici, kroz svoj umetnički izraz i istraživački rad, prikažu kako je izgledao Trajanov most. Stoga će biti zastupljene dve teme. Prva će zahtevati da učesnici i učesnice upotrebe svoju maštu i uz umetničku slobodu, predstave rimski most onako kako ga zamišljaju. S druge strane, od učenika i učenica će se očekivati da podrobnije istraže istorijske podatke o mostu i shodno tome, stvore što realniju sliku o jednom od najvećih mostova na Dunavu.

Takmičenje će iz tog razloga imati dve kategorije – umetnički i dokumentarni pristup.

Najbolja tri rada će biti nagrađena u obe kategorije.

PROPOZICIJE:

  • Sve likovne tehnike su dozvoljene,
  • Format blok broj 5,
  • Dozvoljen je jedan rad po učesniku/učesnici,
  • Na poleđini navesti ime i prezime, razred i odeljenje, ime škole i mesto.

Radove je potrebno dostaviti najkasnije do 27. aprila u Biblioteku „Centar za kulturu” Kladovo (Dunavska br.7).

Kontakt osoba za dostavu radova je Aleksandra Klencovljević – aklencovljevic@kladovonet.com (019/808-690).

Odabir najuspešnijih radova će izvršiti nezavisna komisija, a svečana dodela nagrada i priznanja će biti održana u periodu od 28. aprila do 5. maja u Kladovu.

Projekat „#EUzaTebe – za kulturno nasleđe i turizam” finansiraju Evropska unija i nemačko Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ), a sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ).

Organizacijom ovog konkursa najavljuje se početak obeležavanja Dana opštine Kladovo – 26. aprila, u znak sećanja na 1867. godinu, kada su turske vlasti predale ključeve srednjovekovne tvrđave „Fetislam” na upravu knezu Mihailu Obrenoviću, a Srbija dobila držanost.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Društvene mreže

24,189PratilacaLajkuj
4,185PratilacaZaprati
1,252PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub