Тимочка КрајинаКњажевацМанифестација „Звуци трубе са Тимока” обележила десет година постојања

Манифестација „Звуци трубе са Тимока” обележила десет година постојања

Манифестација „Звуци трубе са Тимока” обележила десет година постојања

Манифестација „Звуци трубе са Тимока” обележила је десет година постојања, а бројни посетиоци уживали су у звуковима правих виртуоза на труби. Организатори су припремили и богат програм за најмлађе суграђане.

„По десети пут промовишемо нематеријално културно наслеђе нашег краја и један од главних културних симбола Србије. Промовишемо трубу, она има јако дугу традицију као што знамо у нашим крајевима. Имамо прилику да чујемо мајсторе труба, Најбољи оркестар у Гучи 2022. године, Најбољу трубу Гуче 2022, Трубу публике”, каже Јелена Кинђер, директорка ТООК. Туристичка организација општине Књажевац

Наступили су блех оркестри „Barka brass bend”, „Тимочки весељаци” из Књажевца, оркестар „Мануел Аметовић” из Бојника, као и „Драгачевске трубе” из Гуче. Песму о труби на локалном дијалекту говорио је песник Слађан Илић.

„Звуке трубе са Тимока” покренула је Туристичка организација, а покровитељ је Општина Књажевац. Од 2018. године организацији се придружује и Удружење трубача „Звук” из Књажевца. Манифестацију је отворила заменица председника општине Књажевац, Марија Јеленковић.

Звезда вечери била је певачица Александра Тадић Ципка.

Долина Тимока од давнина је позната по трубачима који су радо слушани у Србији, али и иностранству, као и по инструменту од националног и историјског значаја.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,736ПратилацаЛајкуј
4,360ПратилацаЗапрати
1,263ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб