Тимочка КрајинаБорМинистар Никола Селаковић у Бору уручио уговоре о самозапошљавању и стручној пракси

Министар Никола Селаковић у Бору уручио уговоре о самозапошљавању и стручној пракси

Фото: Град Бор

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална социјална питања Никола Селаковић посетио је град Бор и том приликом у Градској управи уручио је уговоре о самозапошљавању и стручној пракси у оквиру мера активне политике запошљавања.

У Градској управи Бор подељено је више од 50 уговора, а уговоре су уручили министар за рад, социјална и борачка питања Никола Селаковић; директор Националне службе за запошљавање Зоран Мартиновић и градоначелник Бора Александар Миликић.

Фото: Град Бор

Министар Селаковић је истакао да је овај догађај својеврсна потврда озбиљне економске и монетарне политике, али и политике дугорочног привредног развоја наше земље.

„Када имате овакве примере у једном региону где имамо проблем са запошљавањем људи, овај пример је на част и задовољство не само граду Бору већ читавој Србији. Овај догађај, по много чему, може послужити као пример читавом Балкану и нама суседним државама. Са актуелном просечном платом од више од 100 хиљада динара и тренутно мање од две и по хиљаде незапослених у граду и 53 милиона динара овогодишњих издвајања из локалног буџета за финансирање мера запошљавања, Бор је по стопи привредног раста лидер у Србији, не рачунајући престоницу“ казао је министар Селаковић.

Град Бор постао је препознатљив у Србији по томе што из локалног буџета издваја озбиљна финансијска средства за мере активне политике запошљавања и самозапошљавања.

„У односу на 2013. годину број незапослених био је нешто више од 6 хиљада док је данас број незапослених лица на територији града Бора нешто више од две хиљаде. Овакав резултат постигнут је захваљујући одговорној политици Републике Србије, али и политици на локалу. Донете су одговорне одлуке, а добар привредни раст у граду резултирао је смањењем броја незапослених на евиденцији Националне службе за запошљавање. Овакви резултати напретка локалне заједнице у Бору, пре свега у области привреде и економије су резултат озбиљне политике Србије и довођења компаније ‘Зиђин’ за стратешког партнера“, поручио је градоначелник Бора Александар Миликић на додели уговора о самозапошљавању и стручној пракси.

На евиденцији Центра за социјални рад у Бору, 2020. године било је 1.298 грађана, прималаца новчане социјалне помоћи, сада је тај број 1098. То значи да је за 15,5% смањен број корисника ове социјалне услуге.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,848ПратилацаЛајкуј
4,389ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб