Тимочка КрајинаЗајечарМонодрамом „Милош Велики – Књаз Српски” биће отворена летња сцена „Ненад Цигановић”...

Монодрамом „Милош Велики – Књаз Српски” биће отворена летња сцена „Ненад Цигановић” у Зајечару

Монодрамом „Милош Велики – Књаз Српски” биће отворена летња сцена „Ненад Цигановић” у Зајечару

У дворишту Позоришног музеја у Зајечару данас ће бити отворена летња сцена која ће се звати „Ненад Цигановић”, по истакнутом глумцу зајечарског позоришта, који је поред богатог позоришног живота имао и озбиљну каријеру у филмској и телевизијској продукцији.

После пригодне свечаности биће изведена монодрама „Милош Велики – Књаз Српски” аутора Милована Витезовића у извођењу Александра Дунића.

Овај позоришни комад је поуздан подсетник да је снагом воље појединца и читавог народа могуће преокренути неповољне вишевековне историјске прилике и изборити се за часно име и место у историји! Вера, нада и идеали су највећи покретачки мотиви који могу од појединаца да стварају дивове, а идеал слободе је највећа вредност за који су се наши преци борили и жртвовали стварајући предуслов да ми, њихови потомци, славимо живот као људи!

Почетак монодрама је у 20:30 сати, а улаз је бесплатан. Због ограниченог броја места карте се могу преузети на билетарници Позоришта.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,847ПратилацаЛајкуј
4,400ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб