ХроникаМУП: "Буди добар пример - не играј се пиротехником"

МУП: „Буди добар пример – не играј се пиротехником“

Министарство унутрашњих послова

Министарство унутрашњих послова покренуло је акцију „Буди добар пример, не играј се пиротехником!“ којом се апелује на грађанство да током предстојећих празника не користе пиротехничка средства, јер на тај начин могу повредити себе, али и особе у својој околини.

У последње три године 52 особе су повређене пиротехничким средствима, од чега су 27 била деца или малолетна лица.

У саопштењу се наводи да игра са пиротехником може бити изузетно опасна, да може доћи до тешких повреда, опекотина, раздеротина, повреда лица, шака, а у тежим случајевима и до инвалидитета, али и до пожара и експлозија.

Полиција подсећа да је законом изричито забрањена употреба пиротехнике у затвореном простору и на јавним местима, где се окупља већи број особа, као и продаја пиротехничких средстава малолетницима.

Ватромет могу користити само за то овлашћена правна лица на одобреној локацији, уз решење које је издало Министарство унутрашњих послова, стоји у саопштењу.

Видео на линку: https://www.facebook.com/srbijamup/posts/pfbid0332ZfeoYRn4JD7qrD1pXNeFumBmNHPzrdfustuDn1rg4pBuN4kWs1fMpEh7a3iE3wl

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,790ПратилацаЛајкуј
4,387ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб