Тимочка КрајинаБорНа 81. седници Градског већа у Бору усвојен Нацрт Локалног акционог плана...

На 81. седници Градског већа у Бору усвојен Нацрт Локалног акционог плана запошљавања за период од 2024. до 2026. године

Град Бор – Грб

На 81. седници Градског већа у Бору једногласно је усвојен Нацрт Локалног акционог плана запошљавања за период од 2024. до 2026. године којим су предвиђене четири мере које ће бити финансиране из буџета града Бор и за које је ове године издвојено 59 милиона динара.

За субвенције самозапошљавања, поред средстава које издваја Република Србија, град Бор ће издвојити додатних 5 милиона динара, јавне радове 30 милиона, а за стручну праксу и запошљавање теже запошљивих лица по 12 милиона динара.

Према речима градоначелника Бора, Александра Миликића, активне мере запошљавања које спроводи град Бор потврдиле су позитиван утицај на младе људе који остају у Бору и улазе у приватан сектор.

„Ове године ћемо реализовати идеју старт уп центра и научно технолошког инкубатор центра, који ће бити кључни замајац за наш град, пружајући подршку развоју нових идеја и технолошких иновација. Кроз ове мере запошљавања, отварамо простор за различите секторе попут информационих технологија, услуга и занатских делатности, чиме ћемо додатно оснажити нашу локалну економију”, нагласио је градоначелник Миликић.

Јавна расправа о Нацру Локалног акционог плана запошљавања биће одржана од 24. јануара до 7. фебруара 2024. док је округли сто планиран за 2. фебруар од 10:00 часова.

Такође, на 81. седници Градског већа у Бору именовани су повереници и заменици повереника цивилне заштите у органима локалне самоуправе Град Бор. Усвојене су и измене Правилника о организацији и систематизацији радних места у Градској управи, Правобранилаштву и осталим стручним службама. Већници су се позитивно изјаснили и за Предлог Закључка о усвајању годишњег извештаја Интерресорне комисије за претходну годину.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,792ПратилацаЛајкуј
4,385ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб