ВестиНастављени радови на асфалтирању улица у Зајечару и Градскову

Настављени радови на асфалтирању улица у Зајечару и Градскову

У Зајечару и Градскову настављени су инфраструктурни радови. Радове је обишао градоначелник Зајечара Бошко Ничић.

У Зајечару је асфалтирана улица Љутице Богдана у Котлујевцу, у дужини од 350 метара, а према речима Ничића биће урађене и остале улице у овом делу.

„Асфалтирано је 350 метара. Утрошено је око 300 тона асфалтне масе, а вредност радова без ПДВ-а је 2.600.000 динара, док са ПДВ-ом износи око 3.150.000 динара. Људи овде су одавно заслужили да добију нов асфалт, не само у улици Љутице Богдана, већ и у бочним улицама. Обезбеђена су средства и наставићемо да радимо и даље”, поручио је Ничић.

Један од становника у овој улици, Драгиша Мицић, задовољан је радовима и истиче да свима који ту живе ови радови много значе.

„Нама становницима ове улице сви ови радови пуно значе. У задње време није могло да се пролази овом улицом, морали смо да преносимо децу због блата када су ишла у школу. Да не причам о прашини, није се могло дисати, а камиони непрестано пролазе. Заиста сам задовољан како ово сада изгледа”, рекао је Драгиша Мицић.

Такође, у Градскову, код Зајечара, асфалтирано је 650 метара главног пута, као и поједини делови према Халову. Мештани кажу да је ова улица рађена последњи пут пре пола века.

„Овај пут значи пуно, да могу моја деца да дођу ту. Радили смо ми мештани овај пут пре 40-50 година, давно је то било”, каже мештанка Љубица Крајњановић.

„Ово смо дуго чекали, годинама. Пут је био уништен, а сада много боље изгледа”, рекао је Најдановић Јордан, један од мештана.

„Пут значи много, јер дуго није рађен, не само за ово село већ и за друга оближња села. Пут је рађен седамдесетих година”, казао је Завиша Михајловић, мештанин.

Градоначелник Бошко Ничић истиче да ће се радити још улица, како у пролећном делу, тако и у јесењем делу сређивања.

„Пошто временске прилике дозвољавају, радимо у Градскову 650 метара главног пута и два дела према Халову. Ширина пута је 3,5 метара, утрошено је 350 тона асфалтне масе и укупна цена са ПДВ-ом је 3.740.000 динара. Потрудићемо се да урадимо и улицу која прави круг око села, то је у пројекту што се тиче овог пролећног сређивања, а на јесен ће бити урађене ове бочне улице које те две повезују”, рекао је Ничић.

Ничић додаје да ће у наредном периоду бити асфалтирано у Малом Јасеновцу и Шипикову, а потом и у Великом Јасеновцу.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,846ПратилацаЛајкуј
4,398ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб