Тимочка КрајинаБорОдржан радни састанак представника локалне самоуправе Бор и сеоских месних заједница

Одржан радни састанак представника локалне самоуправе Бор и сеоских месних заједница

Фото: Град Бор

На одржаном радном састанку представника локалне самоуправе и сеоских месних заједница у Бору разговарало се о даљим плановима како би се побољшали услови на селу.

Како се приближавају манифестације које ће се обележавати током ове године, предстваници локалне самоуправе разговарали су са представницима Савета сеоских месних заједница како би свака манифестација којом се село представља била испраћена.

„Са представницима сеоских месних заједницама разговарали смо шта је то што је потребно урадити у наредном период како би побољшали услове живота на селу. Овакви састанци су увек корисни, јер се тада донесе предлози и закључци које ми као град прихватимо и касније их заједно реализујемо. Закључак са овог састанка је да се до краја буџетске године повећају финансијска средства за организацију манифестација. Желимо да наша села живе, да у њима постоје места где ће се мештани окупљати и дружити“, истакао је градоначелник Бора Александар Миликић.

У претходних седам година урађено је доста за села на територији града Бора. Метовница је добила здраву пијаћу воду. Мештани Бучја после пола века добили су воду у својим домаћинствима. Лука није имала решен систем водоснабдевања, и то је решено. Урађена је водоводна мрежа у селу Злот, док је у Горњану почео пројекат изградње нове. Реконструисани су домови културе у селима као и школе. Асфалтирано је стотине километара пута. Све што је урађено протеклих година, било је искључиво у договору са мештанима села, додао је градоначелник Миликић.

Бор постаје велико градилиште, подједнако се раде и град и села. Заједничким радом и договором сваки пројекат ће бити реализован, а све у циљу бољег и квалитетнијег живота грађана Бора.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,849ПратилацаЛајкуј
4,398ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб