ВестиОдржана 103. седница Градског већа у Зајечару

Одржана 103. седница Градског већа у Зајечару

103. седница Градског већа у Зајечару

У Зајечару је данас одржана седница Градског већа, на којој је усвојен Нацрт Одлуке о доношењу Програма мера за измиривање обавеза Града Зајечара и субјеката чији је Град оснивач према ЈП Електропривреде Србије, Београд. Kако је речено на седници, Град Зајечар је 2017. године репрограмирао готово сва дуговања свих директних и индиректних корисника буџета града Зајечара, и једини дуг који није репрограмиран је дуг Дирекције за изградњу у ликвидацији у износу од 157.155.489 динара.

103. седница Градског већа у Зајечару

„Оно што је суштина овог репрограма је да Град преузме целокупна дуговања тог привредног субјекта и да се исти репрограмира на максималан број рата. Ми смо у вези са Електропривредом Србије која ради на изради Нацрта уговора и споразума и када то буде готово, заједно са овим Програмом мера који треба да усвоји Скупштина града Зајечара, прослеђује се надлежним органима на разматрање. Онда ће Влада Републике Србије да донесе Закључак о овом програму и делу”, каже Сунчица Лалић Стојановић, известилац.

Највећи дуг који је ЈП „Дирекција за изградњу“ имала јесте дуг према Електропривреди. То представља и више од половину дуга због којег је ово предузеће у блокади, поручила је Марина Милић, заменик градоначелника Зајечара.

Марина Милић — заменик градоначелника Зајечара

„У ранијем периоду репрограмиране су све обавезе које су директни и индиректни корисници имали према нама, а ради се о школама, установама, једино дуг који је остао као највећи и највеће обавезе које ЈП ’Дирекција за изградњу’ имала је дуг према Електропривреди Србије. Имамо обавезу да тај дуг формално преузмемо, да би могли да склопимо споразум са Електропривредом и да нам Електропривреда омогући отплату дуга на што више рата. На тај начин би се растеретио и буџет”, истакла је Милић.

Ако се на овај Програм мера добије сагласност Владе Србије и Електропривреде, онда ће моћи да се закључи нови репрограм. На тај начин биће измирен један део обавеза ЈП „Дирекције за изградњу”, како би се ликвидација приводила крају, додаје Милић.

103. седница Градског већа у Зајечару

На седници је усвојен и Предлог Решења о избору пројеката који ће се финансирати или суфинансирати из буџета града Зајечара за 2019. годину.

Вујадин Милошевић — члан Градског већа

„Ове године, средства смо повећали за милион динара у односу на прошлу годину, и повећали смо број области које смо суфинансирали. Сада смо суфинансирали и заштиту животиња, науку, промоцију града и волонтерски рад у односу на прошлу годину. Kомисија је у саставу Јасмине Јовић Стевић, Боре Димитријевић, Мирјане Радивојевић и мене, имала је доста посла док предлог није добило овакву форму”, рекао је Вујадин Милошевић, члан Градског већа.

Он је напоменуо да је одржан састанак са свим удружењима која су добила средства, и да су она ревидирала своје буџете у међувремену, јер нису сви добили онолико новца колико су по пројекту тражили.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,847ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб