Timočka Timočka
Početna / Vesti / Održana 103. sednica Gradskog veća u Zaječaru
103. sednica Gradskog veća u Zaječaru

Održana 103. sednica Gradskog veća u Zaječaru

U Zaječaru je danas održana sednica Gradskog veća, na kojoj je usvojen Nacrt Odluke o donošenju Programa mera za izmirivanje obaveza Grada Zaječara i subjekata čiji je Grad osnivač prema JP Elektroprivrede Srbije, Beograd. Kako je rečeno na sednici, Grad Zaječar je 2017. godine reprogramirao gotovo sva dugovanja svih direktnih i indirektnih korisnika budžeta grada Zaječara, i jedini dug koji nije reprogramiran je dug Direkcije za izgradnju u likvidaciji u iznosu od 157.155.489 dinara.

103. sednica Gradskog veća u Zaječaru

„Ono što je suština ovog reprograma je da Grad preuzme celokupna dugovanja tog privrednog subjekta i da se isti reprogramira na maksimalan broj rata. Mi smo u vezi sa Elektroprivredom Srbije koja radi na izradi Nacrta ugovora i sporazuma i kada to bude gotovo, zajedno sa ovim Programom mera koji treba da usvoji Skupština grada Zaječara, prosleđuje se nadležnim organima na razmatranje. Onda će Vlada Republike Srbije da donese Zaključak o ovom programu i delu”, kaže Sunčica Lalić Stojanović, izvestilac.

Najveći dug koji je JP „Direkcija za izgradnju“ imala jeste dug prema Elektroprivredi. To predstavlja i više od polovinu duga zbog kojeg je ovo preduzeće u blokadi, poručila je Marina Milić, zamenik gradonačelnika Zaječara.

Marina Milić — zamenik gradonačelnika Zaječara

„U ranijem periodu reprogramirane su sve obaveze koje su direktni i indirektni korisnici imali prema nama, a radi se o školama, ustanovama, jedino dug koji je ostao kao najveći i najveće obaveze koje JP ’Direkcija za izgradnju’ imala je dug prema Elektroprivredi Srbije. Imamo obavezu da taj dug formalno preuzmemo, da bi mogli da sklopimo sporazum sa Elektroprivredom i da nam Elektroprivreda omogući otplatu duga na što više rata. Na taj način bi se rasteretio i budžet”, istakla je Milić.

Ako se na ovaj Program mera dobije saglasnost Vlade Srbije i Elektroprivrede, onda će moći da se zaključi novi reprogram. Na taj način biće izmiren jedan deo obaveza JP „Direkcije za izgradnju”, kako bi se likvidacija privodila kraju, dodaje Milić.

103. sednica Gradskog veća u Zaječaru

Na sednici je usvojen i Predlog Rešenja o izboru projekata koji će se finansirati ili sufinansirati iz budžeta grada Zaječara za 2019. godinu.

Vujadin Milošević — član Gradskog veća

„Ove godine, sredstva smo povećali za milion dinara u odnosu na prošlu godinu, i povećali smo broj oblasti koje smo sufinansirali. Sada smo sufinansirali i zaštitu životinja, nauku, promociju grada i volonterski rad u odnosu na prošlu godinu. Komisija je u sastavu Jasmine Jović Stević, Bore Dimitrijević, Mirjane Radivojević i mene, imala je dosta posla dok predlog nije dobilo ovakvu formu”, rekao je Vujadin Milošević, član Gradskog veća.

On je napomenuo da je održan sastanak sa svim udruženjima koja su dobila sredstva, i da su ona revidirala svoje budžete u međuvremenu, jer nisu svi dobili onoliko novca koliko su po projektu tražili.

Možda će Vas zanimati

Danas promenljivo oblačno sa sunčanim periodima, najviša dnevna temperatura do 17 stepeni

U Srbiji ujutru mestimično magla i niska oblačnost. Na istoku i jugu ujutru i prepodne …

Grad Zaječar

Maglovito jutro zameniće sunčan dan

U Srbiji ujutro mestimično magla, naročito po kotlinama, nizijama i duž rečnih tokova. Tokom dana …

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx
()
x

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica