Timočka Timočka
Početna / Vesti / Održana 132. sednica Gradskog veća grada Zaječara: Većnici dali saglasnost na cenu tehničke vode u Zaječaru
132. sednica Gradskog veća grada Zaječara

Održana 132. sednica Gradskog veća grada Zaječara: Većnici dali saglasnost na cenu tehničke vode u Zaječaru

U velikoj sali Gradske uprave u Zaječaru održana je 132. sednica Gradskog veća grada Zaječara, uoči nove sednice Skupštine grada Zaječara koja je zakazana za ponedeljak, 16. mart.

Na 132. sednici Gradskog veća grada Zaječara data je saglasnost na Elaborat o ceni za tehničku vodu Javno komunalnom preduzeću „Vodovod” Zaječar, čime prema rečima v.d. direktora pomenutog preduzeća Nikole Šarčevića cena tehničke vode sada iznosi 38 dinara po kubiku.

Nikola Šarčević — v.d. direktora JKP „Vodovod” Zaječar

„Planira se ove godine plasman vode u iznosu od 350.000 kubika sa cenom od 38 dinara na osnovu koje bi zaista ’Vodovod’ dobio znatnu materijalnu korist. S obzirom na to da su troškovi preduzeća za struju i za zarade radnika činili dve trećine od ukupnih prihoda, uz pomoć ove mere ’Vodovod’ će otvariti značajnu dobit”, rekao je Šarčević.

Većnici su dali saglasnost i na Nacrt rešenja o imenovanju članova novog devetočlanog školskog odbora Medicinske škole u Zaječaru i saglasnost Javno komunalnom preduzeću „Timok – održavanje” da u poslovanju sprovede odluku Vlade Srbije da se uvećaju primanja zaposlenih na godišnjem nivou za oko 33.000 dinara na ime regresa.

132. sednica Gradskog veća grada Zaječara

Većnici su se saglasili i po pitanju finansijskog, i izveštaja o poslovanju Turističke organizacije grada za 2019. godinu, kao i saglasnost na godišnji program rada i finansijski plan za 2020. godinu.

132. sednica Gradskog veća grada Zaječara

Većnici su se saglasili i sa Nacrtom rešenja da Sportsko powerlifting udruženje koje je osnovao zaječarac Saša Cvetković, u svom nazivu koristi i ime grada. Gradonačelnik je ovom prilikom čestitao Saši Cvetkoviću na osvojenoj zlatnoj medalji na Evropskom prvenstvu u powerlifting-u u Francuskoj i rekao da je to veliki uspeh za grad Zaječar.

132. sednica Gradskog veća grada Zaječara

Na sednici Gradskog veća usvojeno je i rešenje o razrešenju Vesne Bujić, pravobranioca grada Zaječara.

132. sednica Gradskog veća grada Zaječara

O pomenutim odlukama konačni sud daće odbornici Skupštine grada na narednom zasedanju koje je zakazano za ponedeljak, 16. mart.

Možda će Vas zanimati

Zavod za javno zdravlje „Timok” Zaječar — COVID-19

ZZJZ „Timok” Zaječar: Od 20 testiranih – 11 potvrđenih slučajeva na korona virus u Timočkoj Krajini

Prema zvaničnim podacima ZZJZ „Timok” u Zaječaru, 20 osoba je testirano, dok je 11 osoba …

Ulica Nikole Pašića u Zaječaru

Sunčano i vedro u Zaječaru, najviša dnevna temperatura do 15 stepeni

U Srbiji postepeno naoblačenje sa severozapada uz pad temperature, ali će se u većini mesta …

Komentari

avatar
  Pretplati se  
Obavesti o

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica