Timočka Timočka
Početna / Vesti / Održana 21. sednica Skupštine grada Zaječara
Opština — Zaječar

Održana 21. sednica Skupštine grada Zaječara

Odbornici Skupštine grada Zaječara usvojili su budžet za 2019. godinu, koji iznosi 3.823.780.214 dinara. Valentina Đuričić, načelnica Odeljenja za budžet i finansije je obrazlažući ovu odluku istakla da su ukupni prihodi i primanja za 2019. godinu predviđeni u iznosu od 3.823.780.214 dinara, te da su isto toliki i rashodi, s tim što je ove godine predviđen deficit, finansiran iz viška prihoda, u iznosu od 742.097.709 dinara.

Odbornici su usvojili i Odluku o konverziji potraživanja grada Zaječara u udeo grada u kapitalu privrednog društva „Trayal korporacija” a. d. Kruševac, izmenili i dopunili Odluku o Gradskoj upravi grada Zaječara i usvojili Odluku o pristupanju izradi Plana generalne regulacije Gamzigradske Banje, kao i odluke o usvajanju Plana detaljne regulacije privredne zone „Zapad” u Zaječaru i o pristupanju izradi Plana detaljne regulacije banjsko-turističkog kompleksa „Nikoličevo”.

Na sednici usvojena je i Odluka o pribavljanju nepokretnosti u ulici Timočke bune br. 72 u Zaječaru u javnu svojinu grada Zaječara. neposrednom pogodbom, uz naknadu, kao i Rešenje o oduzimanju prava korišćenja nepokretnosti kojom se precizira oduzimanje prava korišćenja javne garaže preduzeću „Higijena” Zaječar.

Odbornici su dali saglasnosti na Program poslovanja Javnog komunalnog preduzeća „Timok – održavanje” za 2019. godinu i usvojili i Poseban program korišćenja subvencija iz budžeta grada Zaječara Javnog komunalnog preduzeća „Timok – održavanje” Zaječar za 2019. godinu.

Takođe, saglasnost je data na Program poslovanja Javnog preduzeća za planiranje, projektovanje, izgradnju i nadzor „Urbanizam i izgradnja” Zaječar za 2019. godinu i na Poseban program korišćenja sredstava iz budžeta grada Zaječara po osnovu subvencija ovog javnog preduzeća.

Na današnjoj sednici Skupštine grada usvojen je i Početni likvidacioni izveštaj Sportsko poslovnog centra „Timok” DOO Zaječar — u likvidaciji, kao i Finansijski izveštaj Javnog preduzeća „Direkcija za izgradnju” Zaječar — u likvidaciji za prošlu godinu.

Odbornici su usvojili i Odluku o usvajanju Regionalnog plana upravljanja otpadom za grad Zaječar i opštine Boljevac, Bor, Kladovo, Majdanpek, Negotin i Knjaževac i dali saglasnost na Nacrt Ugovora o zajedničkom upravljanju komunalnim otpadom između gradova Zaječara i Bora i opština Majdanpek, Negotin, Knjaževac, Kladovo i Boljevac.

Usvojen je i Program praćenja kvaliteta površinskih voda na teritoriji grada Zaječara za 2019. godinu i za Program praćenja nivoa komunalne buke na teritoriji grada Zaječara za 2019. godinu.

Usvojeno je i Rešenje o obrazovanju stručne Komisije za izradu Godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta, izmenjeno je i dopunjeno Rešenje o utvrđivanju ekonomske cene programa vaspitanja i obrazovanja u Predškolskoj ustanovi „Đulići” i visini učešća roditelja u ceni usluga i obrazovan je Opštinski savet roditelja. Takođe, doneto je više rešenja u vezi sa kadrovskim promenama pojedinih školskih odbora, kao i skupštinskih odbora i komisija.

Možda će Vas zanimati

GU Zaječar: Obaveštenje za pčelare

GU Zaječar: Obaveštenje za pčelare na teritoriji grada Zaječara

Gradska uprava grada Zaječara, na osnovu informacija koje su dobili od nadležne PSSS „Agroznanje” Zaječar …

Zaječar — Opština — Centar

GU Zaječar: Kancelarija za dozvole za kretanje u vreme policijskog časa u Zaječaru

Gradska uprava Zaječar će, u saradnji sa Centrom za socijalni rad, od utorka, 7. aprila …

Komentari

avatar
  Pretplati se  
Obavesti o

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica