Timočka Timočka
Početna / Vesti / Održana 26. sednica Skupštine opštine Negotin
26. sednica Skupštine opštine Negotin

Održana 26. sednica Skupštine opštine Negotin

26. sednica SO Negotin kojom je predsedavao mr Milan Uruković, predsednik lokalnog parlamenta zbog trenutne epidemiološke situacije održana je danas u sali Doma kulture „Stevan Mokranjac”. Sednici su, pored 37 odbornika, prisustvovali i Bogdan Gugić, zamenik predsednika Opštine Negotin i članovi Opštinskog veća.

Odbornici su, nakon obrazloženja Ljiljane Liculović, rukovodioca Odeljenja za budžet, finansije i LPA, usvojili Odluku o završnom računu budžeta opštine Negotin za 2019. godinu. Ukupni prihodi i primanja budžeta opštine Negotin u 2019. godini ostvareni su u iznosu od 1.087.932.000 dinara, ukupni rashodi i izdaci 1.041.491.000, ukupno utrošeni višak prihoda iz ranijih godina 20.826.000 dinara i višak prihoda budžeta 67.267.000 dinara.

Usvojena je i Odluka o stavljanju van snage Odluke o zaštiti spomenika prirode „Suteska Sikolske reke sa vodopadom na Mokranjskoj steni” iz 2009. godine, na osnovu obaveštenja Ministarstva zaštite životne sredine. Razlog za stavljanje ove odluke van snage je taj što je Skupština opštine Negotin na svojoj sednici održanoj 18.04.2009. godine donela Odluku kojom se „Suteska Sikolske reke sa vodopadom na Mokranjskoj steni” svrstava u II kategoriju zaštićenog područja, a u skladu sa Zakonom o zaštiti životne sredine, područje I i II kategorije proglašava Vlada Republike Srbije.

Na dnevnom redu današnje sednice lokalnog parlamenta bila je i Odluka o mesnim zajednicama na teritoriji opštine Negotin kojom se uređuju mnoga pitanja u vezi zadovoljenja potreba i interesa lokalnog stanovništva, kako u selima tako i u naseljenom mestu Negotin, način i postupak obrazovanja i ukidanja mesnih zajednica, izbor saveta mesnih zajednica, poslove koje vrše, kao i mnoga druga pitanja od značaja za rad i funkcionisanje mesnih zajednica na teritoriji opštine Negotin, kao i Odluka o davanju saglasnosti na konačni nacrt Ugovora o javno-privatnom partnerstvu bez elemenata koncesije za vršenje usluga rekonstrukcije, racionalizacije i održavanja sistema javnog osvetljenja primenom mera uštede energije na teritoriji opštine Negotin koja uključuje primenu mera poboljšanja energetske efikasnosti i uštede u operativnim troškovima javnog osvetljenja za sistem javnog osvetljenja Opštine Negotin. Ciljevi projekta su ušteda energije, odgovarajuće uštede u emisiji CO2 i uštede u operativnim rashodima javnog osvetljenja kao javnog objekta.

Odbornici SO Negotin usvojili su odluke o izmeni odluke o pribavljanju, raspolaganju i razmeni građevinskog zemljišta u javnoj svojini opštine Negotin i donošenju Plana detaljne regulacije za prostor kod Železničke stanice u Negotinu čime se stvaraju uslovi za ozakonjenje objekta i rešavanje imovinsko-pravnih odnosa na tom prostoru i Rešenje o raspisivanju prvog javnog nadmetanja za otuđenje građevinskog zemljišta u javnoj svojini opštine Negotin.

Na kraju sednice, sa funkcije sekretara SO Negotin, na osnovu ostavke koju je podneo iz ličnih razloga, promene radnog mesta razrešen je Dragoslav Ninić, diplomirani pravnik koji je ovu funkciju obavljao u dva saziva od 25. maja 2015. godine.

Možda će Vas zanimati

Timočka Krajina — COVID-19

Epidemiološka situacija na teritoriji Timočke Krajine – 20.01.2021.

Epidemiološka situacija na teritoriji Timočke Krajine – sreda, 20.01.2021.ZAJEČARNa osnovu 64 novoobrađena PCR i AG …

Timočka Krajina — COVID-19

Epidemiološka situacija na teritoriji Timočke Krajine – 19.01.2021.

Epidemiološka situacija na teritoriji Timočke Krajine – utorak, 19.01.2021.ZAJEČARNa osnovu 56 novoobrađenih PCR i AG …

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx
()
x

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica