Timočka KrajinaZaječarOdržana 54. sednica Gradskog veća: Usvojen Nacrt Odluke o budžetu grada Zaječara...

Održana 54. sednica Gradskog veća: Usvojen Nacrt Odluke o budžetu grada Zaječara za 2023. godinu

Foto: Grad Zaječar

U velikoj sali Skupštine grada Zaječara održana je 54. sednica Gradskog veća, kojom je predsedavao predsednik Gradskog veća i gradonačelnik Zaječara Boško Ničić.

Gradski većnici su usvojili Zapisnike sa 52. i 53. sednice, Izveštaj o izvršenju budžeta za period od 1.1.2022. do 30.9.2022. godine, Izveštaj o Javnoj raspravi o Nacrtu Odluke o budžetu grada Zaječara za 2023. godinu, kao i Nacrt Odluke o budžetu grada Zaječara za 2023. godinu, sa Kadrovskim planom za 2023. godinu.

Valentina Đuričić načelnica Odeljenja za finansije grada Zaječara je ovom prilikom istakla da je budžet rađen po uputstvima Ministarstva finansija.

„Budžet je rađen po uputstvima Ministarstva, ostvareni prihodi za šest meseci tekuće godine mogu da se uvećaju samo 8,1 % za narednu godinu, pa je tako budžet za 2023.godinu, iz svih izvora, milijarda 992 miliona 857 hiljada dinara“, rekla je Đuričić.

Zeleno svetlo je dato i na Nacrt Odluke o otpisu potraživanja grada Zaječara prema preduzeću za proizvodnju gumarskih i hemijskih proizvoda „Trayal“ Korporacija A.D. Kruševac, na Nacrt Odluke o pribavljanju gradskog građevinskog zemljišta na kp.br. 5834/61 KO Zaječar, u Zaječaru, u ul. Đure Đakovića, u javnu svojinu grada Zaječara, putem razmene neposrednom pogodbom, na Predlog Zaključka o davanju u zakup poslovnih prostorija u selu Grljan, na Nacrt Odluke o sprovođenju javnog konkursa za imenovanje direktora Javnog komunalno – stambenog preduzeća „Zaječar“ Zaječar, na Nacrt Rešenja o utvrđivanju teksta Oglasa o javnom konkursu za imenovanje direktora Javnog komunalno – stambenog preduzeća „Zaječar“ Zaječar, na Nacrt Odluke o sprovođenju javnog konkursa za imenovanje direktora Javnog komunalnog preduzeća „Timok -održavanje“ Zaječar kao i na Nacrt Rešenja o utvrđivanju teksta Oglasa o javnom konkursu za imenovanje direktora Javnog komunalnog preduzeća „Timok -održavanje“ Zaječar.

Usvojen je i Predlog Zaključka o izmeni Naredbe III broj 312-222/2022 od 12.09.2022. godine (sportske hale i školske sale). Naime, menja se tačka 2. Naredbe Gradskog veća o merama smanjenja potrošnje električne i toplotne energije i sada glasi: „Sportske hale i školske sale u kojima se održavaju treninzi sportskih ekipa, mogu se koristiti u periodu do 21 čas, uz korišćenje 50% instalirane rasvete“.

Na današnjoj sednici usvojen i Nacrt Odluke o postavljanju Spomen obeležja Ivanu Đurđevcu u Zaječaru, na uglu ulica Pana Đukića i Nikole Pašića, ispred zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova Policijske uprave u Zaječaru.

Usvojen je i Nacrt Rešenja o izmeni Rešenja o prenosu prava korišćenja na seoskim vodovodima, Nacrt Rešenja o usvajanju Izveštaja o realizaciji Godišnjeg plana rada Predškolske ustanove „Đulići“ Zaječar za septembar 2021.- avgust 2022. godine, Nacrt Rešenja o davanju saglasnosti na Godišnji plan rada Predškolske ustanove „Đulići“ Zaječar za radnu 2022/2023. godinu, Nacrt Rešenja o davanju saglasnosti na prvu izmenu Finansijskog plana za 2022. godinu Centra za socijalni rad „Zaječar“ u Zaječaru i Nacrt Rešenja o davanju saglasnosti na Program poslovanja Javnog komunalnog preduzeća“ Timok-održavanje“ Zaječar za 2023. godinu.

Gradsko veće grada Zaječara usvojilo je i Nacrt Rešenja o obrazovanju Lokalnog saveta roditelja, Predlog Odluke o raspisivanju Javnog poziva za sufinansiranje mera energetske sanacije, porodičnih kuća i stanova koje se odnose na unapređenje termičkog omotača, termotehničkih instalacija i ugradnje solarnih kolektora za centralnu pripremu potrošne tople vode na teritoriji grada Zaječara za 2022. godinu, Predlog Odluke o raspisivanju Javnog poziva za sufinansiranje ugradnje solarnih panela za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe i unapređenje termotehničkog sistema putem ugradnje kalorimetara, cirkulacionih pumpi, termostatskih ventila i delitelja toplote na teritoriji grada Zaječara za 2022. godinu, Nacrt Odluke o otuđenju stana iz javne svojine grada Zaječara neposrednom pogodbom, kao i Predlog Rešenja o davanju na korišćenje vozila Gradske uprave grada Zaječara Javnom komunalnom preduzeću „Higijena Zaječar“ Zaječar.

Gradski većnici su dali zeleno svetlo i na Predlog Rešenja o odobravanju sredstava iz Godišnjeg programa organizacija u oblasti sporta kojima se zadovoljavaju potrebe i interesi građana u oblasti sporta u 2022. godini, na Nacrt Rešenja o davanju saglasnosti JKP „Higijena Zaječar“ na cene grobljanskih usluga i na Predlog Pravilnika o izmenama Pravilnika o organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Gradskoj upravi, Pravobranilaštvu grada Zaječara, budžetskoj inspekciji i Službi za internu reviziju grada Zaječara.

Na 54. sednici Gradskog veća, većnici su usvojili i Nacrte Rešenja o razrešenju i imenovanju članova Školskih odbora: Osnovne muzičke škole „Stevan Mokranjac“ u Zaječaru, Osnovne škole „15. Maj“ u Malom Jasenovcu, Osnovne škole „Dositej Obradović“ u Vražogrncu, Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ u Salašu i Osnovne škole „Ljubica Radosavljević Nada“ u Zaječaru. Takođe, usvojeno je i Rešenje o razrešenju i imenovanju člana Upravnog odbora Predškolske ustanove „Đulići“ u Zaječaru, kao i Rešenje o razrešenju i imenovanju člana Nadzornog odbora Centra za socijalni rad „Zaječar“ u Zaječaru.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Društvene mreže

24,195PratilacaLajkuj
4,187PratilacaZaprati
1,252PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub